For børn

Efterårsferie i det fri

Mangler du lidt inspiration til efterårsferien. Bare rolig, på biblioteket står vi selvfølgelig klar med en masse gode ideer. Tag bare et kig på disse bøger.

Af Mie Henriksen

Aktivitetskatalog

Fagbog Friluftshungrende børn kan finde inspiration i dette skønne og anvendelige lille idekatalog, der nok skal sikre mange gode timer udendørs. Bogens forslag til kreative, legende og lærerige udfoldelser i det fri kan læses af børn fra omkring 9 år, men er oplagt til alle børnefamilier samt til voksne, der planlægger aktiviteter for børn. Fælles for dem alle er, at de kan gøre dine gåture i det fri meget sjovere. Ved hver aktivitet præsenteres du for alt, du behøver at vide, herunder fremgangsmåde, tips og eventuelle nødvendige materialer. Her er virkelig noget for alle aldre og temperamenter - fra leg og tempo til stille og kreativ fordybelse.


101 tip til en tur i naturen. Af Kaie Eaton

Naturoplevelser

Fagbog Lok ungerne op af sofaen og ud i det fri med denne aktivitetsbog, der er fyldt med gode idéer til simple ting, I kan lave sammen som familie i naturen. Forfatteren er naturpædagog og har gjort det nemt – også for os, der ikke er vant til det - med et væld af forskellige sjove, lærerige og kreative aktiviteter, der bruger naturen som emne eller kulisse. Fælles for dem er, at de alle er simple og nemme at gå til. Bogen rummer en håndfuld forslag til, hvad man kan lave hver måned året rundt og er ideel at bruge som inspiration til en hyggedag i familiens skød. Hvad med her i oktober fx at dyste i bladbingo?


Ud med ungerne – året rundt. Af Jonas Gylling Greve

Sluk skærmen

Fagbog Mens den forrige bog tager udgangspunkt i danske forhold, har denne et amerikansk forlæg. Det er en flot og omfangsrig bog med over hundrede ideer til aktiviteter, som man kan lave ude i naturen - lige fra svampejagt til mudderkager og kryds og bolle. Bogen er inddelt i fire kapitler, der følger årstiderne. En stor del af legene under kapitlet ”Vinter” kræver en del sne, men ellers virker det meste også i Danmark, hvor vi sagtens kan bygge insekthoteller eller gå på sommerfuglejagt. Hver leg og aktivitet er beskrevet med tidsangivelse, liste over remedier, man skal bruge og en trin-for-trin vejledning. Mest til voksne med børn fra ca. 3-12 år.  


1000 timer i det fri. Af Ginny Yurich