Keramikudstilling
Keramikudstilling

Keramik på Ulstrupm Bibliotek

19.12.18
I januar udstiller Anette Filtenborg Jensen keramik på Ulstrup Bibliotek. Anette har altid været kreativ, og siden 1998 har hun helliget sig keramikken. I 2004 navngav Anette sit keramikværksted RAKUMIK. Her kan hun fordybe sig og være kreativ. Hun får hele tiden idéer, som rummet kan åbnes omkring, og af leret skaber hun skåle, vaser, fade, krukker, skulpturer, perler mv.

”Jeg arbejder kreativt med billeder, mest på drejede emner. Til dels med pladearbejde, skulpturelt og modellering. Håndværket er vigtigt for mig. Jeg sætter en ære i at være god til det og ønsker, at det jeg skaber, kan bringe glæde hos modtageren,” siger Anette Filtenborg Jensen og fortæller videre: ”Jeg har, gennem min baggrund som socialrådgiver, mange års erfaring med at hjælpe mennesker, for hvem livet ikke altid går, som man mest kunne ønske det, til et bedre ståsted i deres liv. Når som helst det er mig muligt, giver jeg livet en kreativ vinkel, enten den måde jeg tænker på, eller rent fysisk fx ved at udtrykke det med lerets muligheder.”

Siden 2004 har Anette løbende undervist i keramik, dels rakukurser og andre kortere kurser hjemme hos sig selv, og dels gennem FOF. Hun har deltaget på kurser hos Kunstakademiet i Århus. I efteråret 2018 afholdt Anette workshoppen KERAMIK FOR BØRN på Hadsten Bibliotek. Der var god opbakning, og børnene fik nogle timer med kreativ fordybelse ved at have fingrene i leret. Samme workshop afholdes også på Ulstrup Bibliotek. Den forløber over 2 lørdage, hvor børn fra 7 år sammen med keramiker Anette Filtenborg Jensen laver små kunstværker. Lørdag den 5. januar formgives figurerne, og lørdag den 19. januar skal de farves og glaseres. Læs mere om workshoppen her

Udstillingen med Anettes egen keramik kan ses fra torsdag den 3. til torsdag den 31. januar.

Materialer