Havtorn

Vild mad

16.09.20
Tid til at samle til forråd fra naturens spisekammer

Naturens spisekammer er stort, og både skov og have bugner i efteråret. Brombærkrat strutter af bær, æble- og pæretræernes grene hænger tyngede af frugter og i skovbunden pibler kantareller, rørhatte og Karl Johan frem. Det er også snart tid til at plukke nødder, og du kan stadig være heldig at finde spiseligt ukrudt – både i haven og i skoven vokser jo f.eks. nælden vildt.

Så derfor; af sted på sanketur og derefter ud i køkkenet og i gang med gryderne!

Herunder har vi samlet lidt inspiration til din sanketur - og din madlavning - men du kan også læse mere om sankelandskaber, råvarer og opskrifter på vildmad.dk, hvor du også kan hente en app til hjælp og inspiration både på turen og i køkkenet.

Og får du rigtig blod på tanden findes også konceptet "Vilde middage," som løber af stablen forskellige steder i Danmark i september og oktober 2020.

 

Oprindeligt skrevet af Jacob, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer