TEMA - Varme bøger i rusk og regn

26.02.20
Denne uges anbefalinger er skrevet af Christine Ellebæk Sørensen, Hammel Bibliotek.

Kun en delelejlighed?
Man har jo lov til at håbe at foråret er på vej, men foreløbig har efteråret varet ca. et halvt år – derfor denne anbefaling! Tiffy mangler desperat en lejlighed efter at være blevet smidt ud af ekskærestens. Leon arbejder om natten og mangler penge til at betale for sin brors uduelige advokater. Den perfekte løsning viser sig – de deler selvfølgelig lejligheden, Tiffy har den om natten, Leon om dagen. Vennerne advarer på det stærkeste mod det mærkelige projekt – det er også virkelig mærkeligt at skulle dele seng med en fremmed! På trods af nogle alvorlige emner er bogen en varm og humoristisk fortælling om 2 mennesker med brug for hinanden.

Link til romanen "Lejlighed til deling" nedenfor.

Ude godt men hjemme bedst?
Kate O’Brien er 30 år, single og har netop fået det studieværtjob i London, som hun har higet efter og sultet sig for at opnå i otte år. I Dublin lever hendes storesøster Fiona et helt andet liv med mand, tvillingesønner og hyggelig villa. Men da Fiona bliver alvorligt syg, må Kate - under stor protest - opsige sit job og tage hjem for at hjælpe sin søster. Tilbage i Irland skal Kate ikke kun affinde sig med sit nye job som barnepige for to femårige drenge, en utålelig svoger og kugleskør familie. Hun bliver også hurtigt tvunget til at opgive glamouren og forstå sine valg i forhold til familie, venner og gamle kærester. 

Link til romanen "En chance til" nedenfor.

En meget velskrevet klassiker
Judith Dunbar er en ung pige, som aldrig har kendt til et trygt og varmt familieliv. Faderen arbejdede i Østen, og som fjortenårig blev Judith sendt på kostskole i England, mens moderen og den yngre søster fulgte faderen i hans job. Det er ikke et ulykkeligt liv, men det er en gang imellem ensomt. En dag inviterer en ny veninde imidlertid Judith med hjem på weekend, og det bliver et vendepunkt. Men krigen trækker op i horisonten, og snart er de lykkelige dage i Cornwall blot et minde. For Judith bliver krigen fem lange år fyldt med gru og bekymring for familiens skæbne i Singapore, og vejen hjem er brolagt med tab. 

Link til romanen "Vejen hjem" nedenfor.

Tags
Materialer