TEMA - Vandring gennem livskriser

13.09.21
Mie fra Hammel bibliotek foreslår god læsning om at komme igennem kriser i livet

Allerede inden vi sled skovstierne tynde under corona-nedlukningen har man på biblioteket kunnet finde beretninger om mennesker, der kæmpede sig gennem livskriser ved at sætte det ene ben foran det andet og gå – rigtig langt. Et af dem kan du møde til foredraget ”Jeg lever” på Ulstrup Bibliotek den 20. september.

Ved en skillevej 

Biografi I 2017 stod forfatteren midt i et tankemylder over sin kriseramte tilværelse, privat som arbejdsmæssigt. Så opstod ideen om at gå en af verdens længste vandreruter, nemlig Pacific Crest Trail, 4.265 km fra Mexico til Canada. Alene og i følge med andre vandrere kæmpede hun sig gennem det barske landskab, der byder på ørkenhede, sne og is, floder og vilde dyr. For hvert skridt kom hun tættere på sig selv og sit mål om at finde ro og retning i livet, og alt dette fortæller hun om i denne spændende rejsebog, der samtidig er en skildring af en stresset kvindes vej til sig selv. Siden har hun skrevet endnu en bog med praktiske anvisninger til at gå langt.
Jeg lever! Af Gitte Holtze (99.4)


At fare vild

Biografi Nogenlunde samme rute besøger vi i denne selvbiografiske beretning om den unge kvinde Cheryl, der ret impulsivt vælger at vandre 100 dage alene i vildmarken på Stillehavsruten. Efter moderens kræftsygdom og død, en familie der splittes for alle vinde, en skilsmisse og en lang deroute, der når sit absolutte nulpunkt i form af et accelererende heroinmisbrug, ser Cheryl sin desperation i øjnene og træffer en dramatisk beslutning. Hun fortæller hudløst ærligt og selvironisk om sine personlige problemer, og sammen med skildringen af en ung kvindes udviklingsrejse får vi naturoplevelser og et broget udvalg af menneskeskæbner, hun møder på sin vej. 
Wild. Af Cheryl Strayed (99.4)


En sidste udvej

Biografi Viljestyrke og utroligt mod kendetegner det ældre ægtepar Winn, der på få uger mister deres hus og alt hvad de ejer i en retssag. I samme uge modtager manden en dødsdom, han lider af en sjælden hjernesygdom og har ifølge lægen ikke langt igen. Midt i dette kaos beslutter konen, at de skal gå. Det bliver til en vandring på mere end 1000 kilometer langs den engelske kyst. Bogen følger deres strabadserende tur med få penge og mange udfordringer. Utroligt nok har den meget hårde fysiske tur en god effekt på Moths helbred. Bogen indeholder flere beskrivelser af hjemløshed i Storbritannien og giver et personligt og skræmmende billede af en deroute i et land, som ikke formår at hjælpe sine borgere. 
Saltstien. Af Raynor Winn (99.4)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Materialer