TEMA - Ud og gå!

11.07.22
Mie fra Hammel bibliotek tager os med på tur i ferien...

Hvis du holder ferie i Danmark eller på et senere tidspunkt får lyst til at udforske vores dejlige land til fods, har biblioteket adskillige nye bøger med inspiration og vejledning.

92 dejlige naturområder

Fagbog For alle der elsker et aktivt fritidsliv og gerne vil opleve vores fantastiske natur på tæt hold kommer her en guidebog til de bedste naturområder i Danmark. Bogen indeholder ideer til udflugter og aktiviteter, information om lejrpladser, seværdigheder og meget mere. Guidebogen indledes med et generelt afsnit om at færdes og overnatte i naturen. Herefter beskrives 92 af de bedste danske naturområder med tekst, farvefotografier og kort. Bogen er opdelt i 8 regionale afsnit, der omtaler alle former for naturtyper herunder noget af vores smukke vilde og oprindelige natur. Mange vandrere og cyklister ønsker at overnatte i naturen, og det er oplagt at benytte Naturstyrelsens mere end 200 skove til formålet eller booke en af de mange private shelters. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos, og teksterne er appetitvækkere til at søge yderligere information.
Natur og friluftsliv i Danmark. Af Søren Olsen

Kendte på gåben

Fagbog Ritt Bjerregaard og Christine Antorini har selv arrangeret 15 vandreture i Danmark. Vandreturene har været kvindefællesskaber, hvor forskellige kvinder har været inviteret med på hele eller dele af ruten, fx Marianne Isager, Elsebeth Egholm, Trine Bramsen og Bente Klarlund Pedersen. Sidstnævnte har selv skrevet både bøger og artikler om de fysiske og mentale fordele ved at gå. Undervejs berettes om lokaliteternes specialiteter - ofte fra kvinder, der på opfordring er stødt til vandreturen. Bogens ruter dækker hele landet fra Bornholm til Tversted og Tøndermarsken. Der er vandringer både på landet og i byen, herunder mestendels København, men der er også en afstikker til både Århus og Silkeborg. Bogen inspirerer til selv at planlægge ruter og nyde de mange samtaler, der åbnes på en ny måde under vandring i naturen.
Vandrelyst. Af Ritt Bjerregaard og Christine Antorini

52 byvandringer

Fagbog Den der gerne vil ned i gear og opleve hovedstaden til fods præsenteres her for 52 gå-ruter i København, 1 tur til hvert af årets uger. Bogens opbygning fungerer således, at byen er opdelt i 10 bydele med 3-10 gå-ruter af ca. 6-8 kilometer pr. bydel. De enkelte ture er meget nøje beskrevet med kort, fotos og highlights, som henleder opmærksomheden på turens væsentligste oplevelser. Bogen afsluttes med 2 ture på tværs af København på henholdsvis 14 og 15 kilometer. Jeg planlægger selv at medbringe bogen, når turen går østover til august, for selv om jeg tidligere har boet 15 år i København er meget ændret siden da. Den informative bogs blanding af klassiske seværdigheder og mere specielle ting vil helt sikkert åbne mine øjne for nye oplevelser og kan kun gøre gåturen bedre.
Gå tur : København og Frederiksberg. 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer