TEMA - Transkønnet

02.11.20
Christine fra Hammel bibliotek har nogle gode bud omkring transkønnethed

Foredrag og film

DVD I forbindelse med Favrskov Bibliotekernes efterårstema om køn sætter vi i november fokus på transkønnethed. Vi får besøg af Salina Larsen, der er sprunget ud som transkønnet, den 11.11, og den 24.11. skal vi sammen i biografen og se en film om emnet – den kan også lånes på biblioteket. 
Thomas, Helle, Emma og Caroline er en helt almindelig familie. Men da familiefaren Thomas fortæller, at han er transkønnet, vender det op og ned på alting. Familien kæmper for at holde fast i alt det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting nu bliver anderledes. For kan man være far, når man er en kvinde? Filmen bygger på instruktøren Malou Reymanns egen opvækst og fokuserer på datteren Emma og hendes oplevelse af en tumultarisk tid. 
En helt almindelig familie

Accept og sorg

Roman Her er en delvist selvbiografisk roman om en kvinde, hvis verden braser sammen, da hendes mand en morgen fortæller hende, at han altid har villet være kvinde. Den kvindelige fortæller i romanen roser manden for hans mod og prøver tøvende i tiden efter at følge ham i de første skridt på vej mod et kønsskifte. Men det er ikke let for hende, og hun stiller spørgsmål ved, om hun overhovedet kender det menneske, hun har været gift med i ti år. Det er en bevægende og tankevækkende roman om identitet og køn og om at sørge over tabet af et menneske, der ikke er død. 
Før min mand forsvinder. Af Selja Ahava

Ung og anderledes

Ungdomsbog Jonny bor i Fjerritslev sammen med sin mor og storesøster og går i gymnasiet. Han føler sig meget alene og har det ad helvede til. Når ingen ser ham, klæder han sig ud i pigetøj og er Jessica. På et højskoleophold får han tid til at spille og skabe sin egen musik og bliver inviteret med ind i et band, hvor han møder den ældre guitarist Hr. Lindstrand og drømmer om at have sex med ham. Heldigvis får Jonny hjælp fra sin søster Addi og værelseskammeraten Daniel til at acceptere, hvem han er. Det er en virkelig god roman om at være anderledes. 
Hvad så hvis jeg er? Af Janni Olesen

Denne uges anbefalinger er skrevet af Christine Ellebæk Sørensen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Materialer