TEMA - Tilbage på kontoret

02.08.21
Mie fra Hammel gør klar til at møde ind efter ferien.

Nogle af os har kun været væk fra skrivebordet i tre ugers sommerferie, mens andre har været sendt på hjemmearbejde i mange måneder. Her er tre bøger med hjælp til at klare den omvæltning bedst muligt. 

Fordybelse

Fagbog Dette er en velunderbygget og nødvendig bog om at arbejde koncentreret og med fuld fokus – hvilket kan være svært i en verden fyldt med konstante afbrydelser, og som mange har oplevet at have nemmere ved i tiden med hjemmearbejde. I kapitler om at omfavne kedsomheden og droppe de sociale medier viser forfatteren med mange eksempler, hvordan vi kan træne vores hjerne til det ’dybe arbejde’, som han kalder det: arbejdsmæssige aktiviteter, der udføres i en koncentreret tilstand uden afbrydelser, hvor vores kognitive evner presses til det yderste. Disse anstrengelser forbedrer vores færdigheder, men er svære at gentage – hmm, alene mens jeg har skrevet dette afsnit har jeg snakket med to forskellige kolleger og taget telefonen én gang …
Arbejd dybt - sådan fastholder du fokus i en flyvsk verden. Af Carl Newport

Storkontoret

Fagbog Videre ad samme spor går denne tankevækkende og lettilgængelige bog om at generobre vores fantastiske hjerner fra storrumskontorerne og vores selvskabte støjtæppe - interessant for både arbejdsgivere og arbejdstagere. Forfatteren står bag DR Hjernestarter og har specialiseret sig i, hvordan hjernen fungerer på arbejdspladsen. Bogens pointe er kort fortalt, at støj gør os dummere. Den fungerer som en håndbog i fordybelse, hvor især anden del er fyldt med helt konkrete strategier og refleksioner, der hjælper os med at vænne os af med en støjfyldt hverdag og vælge fordybelsen til.
Kontorkoma : fra støj til fordybelse i dit arbejde. Af Pia Hauge

Op og stå!

Fagbog "Sitting is the new smoking", siger forfatteren, som er fysioterapeut. Hun ønsker at få danskerne op fra stolen og bringe mere bevægelse ind i hverdagen. I bogen gør hun op med de mange dårlige undskyldninger for ikke at bevæge sig, hendes pointe er, at al bevægelse tæller, og man kan gøre en stor forskel ved at indføre små ændringer i sit arbejdsliv. Vi får simple råd med stor effekt, som kan bruges af alle. Bogen bygger bl.a. på forfatterens erfaringer fra flere års rådgivning af danske virksomheder og er en motiverende selvhjælpsbog med et positivt budskab.
Slip stolen – for hjernens skyld. Af Lone Østergaard

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Materialer