TEMA - Superhelte i børnehøjde

16.01.23
Mie fra Hammel bibliotek kommer med gode tip til bøger om superhelte for børn

I disse dage får børnene med stor begejstring øje på Spider-Man, som klatrer på facaden på InSide og Ulstrup Bibliotek. Det er selvfølgelig en hentydning til, at det gennemgående tema for bibliotekets arrangementer i forårssæsonens program er ”Helte”. 

Godnathistorier

Læs højt Indtil for nylig har det været svært at finde bøger for de mindste, der allerede i en tidlig synes at det med superhelte er sejt. Men nu lysner det – f.eks. i denne serie med korte godnathistorier. Bogen her indeholder 12 historier med Peter Parker også kendt som Spider-Man og er til højtlæsning fra 5 år og opefter. Vi lægger ud med hvordan Peter Parker blev til Spider-Man og herefter er der historier, hvor de andre Avengers også er med, bl.a. Iron Man og Captajn America
Underholdende og flot højtlæsningsbog spækket med farverige og store illustrationer og korte historier, der er gode til højtlæsning inden sengetid, da de ikke tager mere end 5 minutter at læse højt.
5 minutter i godnat : Spider-Man
 
For begynderlæsere

Læse-let bog For små begynderlæsere vil det være en god oplevelse selv at kunne læse en bog om superhelte. Foreløbig er der kommet fire bøger i denne serie for 7-10 årige. Aktuelt er Peter Parker i biografen med sine venner, da strømmen går. Alle tror, det skyldes tordenvejret, men det er superskurken Electro, der står bag. Han har taget magten over New Yorks Citys energiforsyning for at styrke sine superkræfter, og Spider-Man og vennerne sætter alt ind for at stoppe ham. Bøgerne er korte, visuelt meget flotte og med action-spækkede historier. Sprogligt er bøgerne dog lidt til den svære side, men Marvel-universet vil uden tvivl begejstre og tiltrække mange fans.
Stopek, Shoshana: Spider-Man - kortslutning

En guide til superhelte

Tegneserie Selv om denne bog er et opslagsværk, har vi på biblioteket valgt at placere den blandt tegneserierne. Den er til højtlæsning for superheltefans fra 7 år og selvlæsning fra 9 år. Her kan man få helt styr på, hvem der er hvem i Spiderman-delen af Marvels univers.  Hvordan fik Peter Parker sine kræfter og hvordan kan være der flere personer med edderkoppekræfter? Hvilke kræfter har Iron Man, Hawkeye og Black Widow, og hvordan arbejder de sammen som The Avengers? Det er en underholdende og flot coffee table book, der har et lækkert stort format og flotte farverige illustrationer. Der er masser af fun-facts og små historier undervejs om hver af de mange helte - og skurke - vi bliver præsenteret for. 
Behling, Steve: Hvem er hvem i Marvel-universet. 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer