TEMA - Stress og trivsel

Favrskov bibliotekerne anbefaler

Husk du kan bestille materialerne nederst på siden

THOMAS MILSTED

FAGBOG Mandag den 4.2. holder Thomas Milsted foredrag på Ulstrup Bibliotek. Han er tidligere leder af Center for Stress og Trivsel og har skrevet mange bøger om emnerne positiv psykologi, lykke og trivsel. I denne bog tager han lederens perspektiv, hvor man ikke ser stress som en abnormitet hos den enkelte, men antager, at stress opstår i et givent miljø og rammer forskelligt. Lederen kan vælge at satse på medarbejdertrivsel af økonomiske eller etiske grunde. Vejen er den samme, og bogen giver praktiske redskaber til at minimere stress. Det kræver opmærksomhed og tid. Bogen er henvendt til ledere, der virkelig ønsker at gøre noget ved trivslen og arbejdsglæden i den virksomhed, de har ansvar for.

Arbejdsglad. Af Thomas Milsted (60.136)

8 BERETNINGER OM STRESS

FAGBOG Denne bog indeholder 8 interviews med offentligt kendte personer om at gå ned med stress og komme styrket ud på den anden side. Fælles for mange af de interviewede er, at de jagter præstationer og det perfekte liv, og ignorerer advarselslamperne: dårlig søvn, manglende appetit, en klump i maven. Hver beretning afsluttes med deres personlige råd om at komme igennem stress. Bogen slutter med, at Thomas Milsted fremlægger facts om stress i Danmark. Både stress-ramte og deres familie og omgangskreds kan have udbytte af disse beretninger, hvor der åbent fortælles om pludselig ikke at kunne håndtere livet.

Hvordan jeg kom igennem stress – og blev klogere af det. Af Heidi Vesterberg (61.36)

SELVUDVIKLING

FAGBOG Hvilke egenskaber kendetegner figurer som Pippi Langstrømpe, Forrest Gump og Harry Potter? De kan tåle modgang! De kan godt opleve nederlag, men de er ikke tabere af den grund. Af rollemodeller fra virkeligheden nævner denne bog Lisbeth Zornig Andersen og Knud Foldschack - begge mønsterbrydere fra meget problematiske kår. Og vi kender jo nok alle nogle eksempler fra vores egen hverdag på mennesker, der har en medfødt råstyrke. Men er man ikke udstyret med en sådan fra naturens hånd, så kan man et langt stykke ad vejen oparbejde den på områder, hvor man selv kan gøre en indsats: livsfundamentet, selvværd, grænser, optimisme, meningsfylde, følelser og relationer.

Find din indre styrke. Af Thomas Milsted (61.36)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan læse flere anbefalinger her.