TEMA - Strandliv

19.07.21
Mie fra Hammel bibliotek tager dig med en tur på stranden i ferien.

Sommer og strand hører sammen. Her er tre forskellige bøger, der på hver sin måde handler om livet på stranden.

Kærlighed uden klicheer

Roman Forfatteren debuterer på dansk med denne skønne kærlighedsroman om kollegaen January, der skriver bøger i den rosenrøde genre. Nu er hendes far død og har efterladt en knust familie og en ukendt elskerinde. Hvordan kan January nogensinde skrive romantiske bøger igen? Hendes nye nabo skriver seriøse anmelderroste romaner, men nu oplever de begge en skriveblokering - måske de kan hjælpe hinanden ved skrive i den modsatte genre? Bogen udfolder en stærk og nuanceret fortælling om en kvinde, som altid er gået efter det ukomplicerede i alle livets forhold og aldrig har tilladt sig at mærke livets skyggesider. Det bliver hun nødt til nu efter faderens død og i sit nye, stormfulde bekendtskab. Bogen findes også på eReolen som både e-bog og lydbog (oplagt til at have i ørerne på turen til stranden).
Strandlæsning. Af Emily Henry 

Livet i sandet

Fagbog En handy bog om de mest almindelige dyr og planter, man kan finde på stranden. Forfatterne er havbiologer og giver os et overblik over strandens mest almindelige fund, fra muslinger og søpindsvin til tang. Der er tips til, hvordan man kender forskel, og hvordan man bedst indsamler. Bogens arter er illustreret ved tegninger eller fotos, der gør identifikation nemmere. Derudover indeholder bogen en håndfuld opskrifter, hvor fundene fra stranden indgår. 
Veldoseret bog til den alment interesserede amatør, der vil få gavn af at have den med som guide til en sanketur på stranden. Illustrationerne gør den velegnet til at bruge sammen med børn på strandeventyr.
Stranden – dyr og planter. Af Michael Bo Rasmussen og Annette Bruhn

En hård nyser

Billedbog Der findes flere skønne billedbøger for de mindste om den lille panda Tju. Her tager han til stranden med sin far og mor. Der er mange på stranden, og pludselig kan Panda Tju mærke, at det klør i næsen, og et kæmpe nys kommer ud. Han blæser et helt hul i havet, og nu kan havets dyr ikke svømme rundt mere. Det må fikses igen, men hvordan får de Panda Tju til at nyse havet på plads igen? Som én der forstår at værdsætte et godt nys, kan man jo kun elske den lille nuttede panda. Bøgerne kan også bruges til snakke om hvem man er, og hvad man er god til. De flotte illustrationer har mange detaljer, så der er nok at kigge på, mens man lytter.
Panda Tju på stranden. Af Neil Gaiman

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Tags
Materialer