TEMA - Store forfattere

02.09.19
Sigurd fra Hammel Bibliotek fortæller her om en lille portion store forfattere.

Til efteråret vender DRs programserie De Store Forfattere tilbage med seks nye forfattere, der har sat deres præg på den danske litteratur. I den sammenhæng har bibliotekerne i Favrskov udstillinger der præsenterer de seks forfatterskaber, og her vil vi anbefale værker fra tre af forfatterne. 

Poetisk ungdomskultur
DIGTE Michael Strunge nåede kun at være udøvende digter i otte år, men hans 11 digtsamlinger har sat et stort aftryk på den danske litteraturhistorie. Hans debut Livets Hastighed var et nybrud, der straks indfangede en ungdomsgeneration med sine David Bowie-inspirerede og drømmende beskrivelser af tiden, natten og byen. ”Skifter hurtigt//til ny forklædning//- jeg behøver forandring//med livets hastighed.”
Livets Hastighed af Michael Strunge

Nobelprisvindende klassiker 
ROMAN Henrik Pontoppidan er en af de få danskere, der har vundet nobelprisen i litteratur, og sidste år oplevede hans hovedværk Lykke-Per en renæssance, da biograffilmen først solgte flere hundredetusinde billetter og senere gik tv-serien sin sejrsgang på TV2. Men selvom tv-serien kom rundt om en større del af baggrundsmaterialet, kan den ikke måle sig med den oprindelige roman om den unge præstesøn Peter Andreas og hans rejse fra fattige kår i Jylland mod toppen af borgerskabet i København. 
Lykke-Per af Henrik Pontoppidan  

Fantastiske godnatsange og fjollede rim
RIM OG REMSER Halfdans ABC er en af de mest populære dåbsgaver, så Halfdan Rasmussen er mest kendt for sine børnerim, men nåede også at udgive flere digtsamlinger til voksne både med følsomme og politiske emner og med mere tossede og muntre digte. Her anbefales dog en samling af hans børnerim, hvor vi blandt andre møder Frække Frederik, Tante Andante og lille frøken honninghjerte, ligesom der er plads til mere eftertænksomme godnatsange som titelgiveren Jeg vil tælle stjernerne og Godnat du klare stjerne.
Jeg vil tælle stjernerne og andre børnerim af Halfdan Rasmussen 

Denne uges anbefalinger er skrevet af cand. mag. Sigurd Dam, som var sommervikar på Hammel Bibliotek.
 

Materialer