TEMA - Spioner

24.10.22
Mie fra Hammel bibliotek sætter fokus på spioner

Hvis jeg troede, at genren med spionthrillere hørte den kolde krig til, er jeg blevet klogere. For nylig har jeg læst disse tre glimrende bøger, hvor efterretningstjenester og undercover-agenter spiller en stor rolle.

En dansk James Bond

Spændingsroman Denne bog er hvad anmelderen Bo Tao Michaëlis kalder en ”dykkerurskrimi” – altså hvor helten kan dirke en lås op med en kogt spaghetti og løbe videre, selv om han er ramt af skud i benet. Sådan en helt er Tom Cortzen, som er tidligere jægersoldat og nuværende efterretningsagent. Ham mødte vi første gang i ”Kongetro”, og her i bind 2 søger han sandheden i en mystisk sag, som involverer hemmelige oplysninger lækket til russerne og tumultariske stormagtsinteresser i Arktis. Vi befinder os i en verden vi kun genkender alt for godt - en verden ladet med stormagtskonflikter og en konfrontation mellem Øst og Vest, og kursen sat ret imod en kold og måske varm krig. 
Arvestål. Af Tobias Bukkehave

Skæg og blå briller 

Spændingsroman Den kendte forfatter begiver sig her i kast med en for ham ny genre med første bind af tre i en politisk spændingsserie. Karoline Blicher, datter af stifteren af højrefløjspartiet Demokratisk Alliance, arbejder i 2013 som sprogofficer ved den danske ambassade i Moskva. Der møder hun militærmanden Mikhail Petrov, som hun får et forhold til. Petrov har forbindelser til de højeste russiske cirkler og han lover Karoline russisk hjælp til hendes politiske karriere, når hun vender hjem. Samtidig får hendes ekskæreste, den fallerede journalist Jesper Skov, til opgave at grave i hvad Blicher-familien foretog sig under besættelsen.
Karolines kærlighed. Af Kim Leine

Mystik i Lapland

Krimi Det klæder forfatteren, at handlingen er flyttet til det nordlige Sverige, og med en mandlig hovedperson i politichefen Wiking Stormberg er vi væk fra femikrimigenren. Ham mødte vi første gang i ”Polarcirklen”, men denne bog kan sagtens læses selvstændigt. Wiking er i stormvejr både privat og professionelt: Hans hustru forsvandt sporløst fra 30 år siden, men nu giver hun livstegn fra sig, samtidig med at deres søn oplever en trussel i forbindelse med sit arbejde på et hemmeligt militært projekt. En indviklet og underholdende historie med god psykologisk indfølingsevne i beskrivelsen af en mand, som aldrig har sluppet sorgen over den tabte hustru.
Mosen. Af Liza Marklund

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer