TEMA - Sommermad

25.07.22
Mie fra Hammel bibliotek byder på god sommermad

Her er tre bøger med mad, man får lyst til at lave og/eller spise om sommeren, nemlig let i flere af ordets betydninger. 

Inspiration til sommerkøkkenet

Kogebog Forfatteren blev først kendt som skuespiller, men efter at have vundet første sæson af ”Masterchef” i 2011 har han gjort madlavning til sin primære levevej. Han har oprettet en kokkeskole og skrevet kogebøger, ligesom han stadig viser sig på skærmen som vært i ”Den store bagedyst”. Hans nyeste udgivelse er en flot og inspirerende kogebog med et rigt udvalg af sommer- og grillretter til hverdag og fest. Bogen starter med et lille afsnit hvor forfatteren deler ud af nogle tips, og derefter følger opskrifterne på mad og drikke, der egner sig til de lyse måneder og til udendørs servering. Opskrifterne er lige til at følge, og bogen er fyldt med indbydende billeder, der får tænderne til at løbe i vand.
Sommerkogebog. Af Timm Vladimir

På grillen

Kogebog Savner du inspiration til at lægge andet end bøffer og pølser på grillristen, er der efterhånden kommet en del bøger med ny inspiration til at også at grille tilbehøret eller måske gå helt vegetarisk som i denne nye udgivelse. Det er en hipstercool kogebog, som både er rustik og forfinet. Vi er milevidt fra de majskolber, der traditionelt har gjort kødet selskab på grillen. Her gennemgås forskellige tilberedningsmetoder, og der bliver leveret opskrifter på den ene lækre specialitet efter den anden – f.eks. ristet knoldselleri med grillede kantareller, cikoriedukkah og urtecreme. Altså en lidt avanceret og vildt flot kogebog for den rutinerede grillentusiast. 
Grillet grønt. Af Martin Nordin 

Italiensk is

Kogebog Is er selvfølgelig sommerens dessert ”numero uno”, og allerbedst i den ikke så fede italienske version. Hvis man har mod på at anskaffe sig noget særligt udstyr, kan man gøre forsøget med at lave den ægte vare hjemme i sit eget køkken. Bogens første afsnit handler om det grundlæggende man skal vide for at lave gelato, herunder råvarer og teknik, samt hvilken ismaskine man skal bruge. Derefter følger opskrifterne på både mælkebaseret is og sorbet. Hver enkelt af de 30 forskellige smagsvarianter er illustreret med meget flotte billeder. Opskrifterne og beskrivelsen af teknikkerne er letforståelige, dog er selve processen ikke for begyndere ud i kunsten at lave is. 
Gelato. Af Hanna og Angelo Scarfò.

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer