TEMA - Sommerlæsning

27.06.22
Mie fra Hammel bibliotek tilbyder god læsning i børnehøjde

Når man tager med børnene på biblioteket for at finde læsning til den lange sommerferie, kan de prøve kræfter med en skattejagt med børnebøger, der foregår i sommerferien. Tre af de sommerlige læseoplevelser omtales her. For øvrigt kan børnene ved samme lejlighed tage et udfordringsark med hjem og deltage i bibliotekernes traditionelle ”Sommerbogen”, hvor alle deltagerne får en boggave, når de har læst tre bøger og afleverer det udfyldte ark.

En besynderlig fisk

Børnebog Her har vi en højtlæsningsbog, der dufter af sol og sommer, klitroser og saltvand. Magnolia er den yngste i en lille flok af fætre og kusiner, der tilbringer et par ferieuger sammen med deres bedsteforældre i et sommerhus ved havet. En dag går børnene ned til stranden for at fiske. Da de ikke fanger andet end tang og sten går de andre hjem, men Magnolia overtager nettet og bliver. Hun ender med at fange en lidt mærkelig fisk, som hun tager med hjem til sommerhuset. Den bliver ikke til aftensmad, men fortæller sin underfundige historie der vidner om, at der er mere mellem himmel og jord. Lea Letens fine akvareller understøtter både den sommerlige og den tænksomme stemning i bogen, der er en oplevelse for både børn og voksne.
Magnolia af Skagerak. Af Bent Haller

Et skørt eventyr

Børnebog Mikkel og Lille bliver tvunget til at bo hos deres farbror, mens deres forældre er på tjenesterejse. Det tegner til at blive den værste ferie nogensinde, for farbror er en vaskeægte tørvetriller, der hader børn. Heldigvis møder børnene hurtigt nabodamen Alvilda, som sørger for at de får noget ordentligt at spise - og for at deres ferie bliver noget sjovere. Alvilda har en talende hane og en fortid som sørøverkaptajn. Den lille by forbereder sig til den årlige blomsterdekorations-konkurrence og er samtidig plaget af en tyv som ingen kan fange. Da børnene spilder en magisk eliksir på nogle 3D printede minisørøvere i kælderen bliver der for alvor ballade. Det er en morsom og herligt skør historie, hvor der sker en masse hele tiden.  
Alvilda Arvidsen og minisørøverne. Af Noora Kuunas


En feriegyser

Børnebog Hvad ville du sige til at havne i et sommerhus, langt ude i skoven, for så at finde ud af, at der bor et spøgelse i huset? Samuels to venner skal på ferie uden ham, og for at der skal ske et eller andet lejer Samuel og hans far et gammelt hus langt ude i skoven. Snart opdager Samuel at der er noget galt. I huset er en underlig stemning, og der er et aflåst tårnværelse. I den nærliggende by møder han gamle Eskil, som siger han skal forsvinde fra huset. Men Samuel og hans far bliver, og Samuel finder ud af at der lurer en gammel hemmelighed i huset. Kan han komme i kontakt med spøgelset og kan han hjælpe en død pige, der har været ensom i over 100 år? Det er en uhyggelig og vigtig fortælling om ensomhed, der vil kunne læses af børn fra ca. 9 år, som holder af en uhyggelig historie.
Røde spor. Af Katarina Genar

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer