TEMA - Silja anbefaler ungdomsbøger

25.02.19
Silja er en 15-årig praktikant på Hammel Bibliotek og en rigtig bogorm i sin fritid. Hun synes, det er en skam, at ikke flere på hendes alder læser mere, og derfor vil hun gerne anbefale nogle af sine yndlingsbøger til dem, der måske ikke helt ved, hvilke nogle bøger der er noget for dem.

AT FINDE SIG SELV

UNGDOMSBOG - DYSTOPI Søger man mystik og overraskelser man ikke havde set komme, vil denne bog være en god kandidat på grund af en relativt hurtig handling og en evne til at opsluge læseren fuldstændigt. I et samfund hvor mindreårige kriminelle får deres hukommelse og fortid ”slettet” som en chance for at vælge det rigtige liv, vågner Kyla op og har fået tildelt et nyt liv. Hun skal bo hos en ny familie, gå på en ny skole og finde nogle nye venner. Alt dette går fint, indtil fragmenter fra hendes fortid pludselig dukker op i hendes hukommelse, og det går op for hende, at hendes omgivelser ikke er som hun først troede, og at hun muligvis er i fare. Bogen er meget velskrevet og overraskende let at overskue, selvom man ved første øjekast kan se den som værende tung. Kyla er en godt udviklet hovedperson, som virker realistisk og nærværende, og bipersonerne gør noget for historien på hver deres måde.

Slettet. Af Teri Terry

MOD PÅ LIVET – OG KÆRLIGHEDEN

UNGDOMSBOG - ROMANCE Er man i det romantiske hjørne og leder efter en unik og spændende læseoplevelse der bliver i éns tanker længe efter man har læst sidste side, er denne bog måske den rette.  Hovedpersonen Madeline har en sjælden sygdom, der gør hende allergisk for verdenen omkring sig og tvinger hende til at blive inden for hjemmets mure døgnet rundt. Pludselig bliver hendes ensartede hverdag mere spændende, da nogle nye naboer flytter ind. Nabodrengen Ollie er ikke som nogen anden, hun nogensinde har mødt, og jo mere tid hun tilbringer med ham, jo klarere bliver det for hende at overlevelse og at leve er to helt forskellige ting. Noget bemærkelsesværdigt i denne bog er balancen mellem bogens alvorlige undertoner og den søde, ubekymrede måde Madeline drømmer om et eventyr på. Det giver en meget varieret oplevelse af bogen og en følelse af, at man udvikler sig sammen med Madeline.

Alt eller intet. Af Nicola Yoon

KAMPEN MOD DET UKENDTE

UNGDOMSBOG – SCIENCE FICTION Fans af ”The hunger games” vil elske denne action-fyldte og overraskende veludtænkte bog om verdens ende. Cassie og hendes bror er blandt de få overlevende efter en fremmed fjendes udslettelse af jordens 7 milliarder indbyggere. Midt i kaos bliver de to søskende adskilt, og det er op til Cassie og den mystiske Evan at finde den militærbase, hvor hendes lillebror og andre overlevende børn – bl.a. hendes gamle flamme Ben – er sendt hen. Denne base er alt andet end børnevenlig, og noget er helt klart galt. Forfatteren af denne bog har gjort meget ud af at uddybe både karakterernes personligheder og deres fortid men også alvoren i situationen, hvilket gør bogen meget levende og giver en følelse af realisme, man ellers sjældent har, når man læser den genre.

Den 5. bølge. Af Rick Yancey

Denne uges anbefalinger er skrevet af Silja Bertelsen, der i uge 6 var i erhvervspraktik på Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer