TEMA: På opdagelse i naturen

05.07.20
Marianne foreslår tre forunderlige fagbøger om naturen

Historier fra den tyske løvskov
Fagbog
De seneste år er der kommet en del bøger, der blander naturvidenskab, filosofi og fiktion. Sådanne pseudovidenskabelige værker kan både vække interessen for naturvidenskabelige emner og trangen til selv at gå på opdagelse i naturen. Peter Wohlleben arbejder som skovfoged i delstaten Rheinland-Pfalz og baseret på sine egne erfaringer og videnskabelige artikler beskriver han i denne bog, hvordan træer kommunikerer, drager omsorg for hinanden og støtter de svageste i fællesskabet og skaber fælles front mod skadevoldende insekter og svampe.  
Træernes hemmelige liv. Af Peter Wohlleben

På jagt efter grønlandshaj i Norge
Fagbog
Forfatteren og hans kunstnerven Hugo sætter sig for at fange en grønlandshaj ved Lofoten. Strøknes er selv opvokset ved havet og nærer en stor kærlighed til havet og naturen, mens Hugo er ud af en fiskerfamilie og bor på en af øerne ved Lofoten. Det er dog ikke ligetil at fange en grønlandshaj, og mens de venter på bid, væves Hugos historier om fiskeri, skibsforlis og mindeværdige fangster sammen med Strøknes’ mange indspark omkring havet, naturen og universet.
Havbogen eller kunsten at fange en kæmpehaj fra en gummibåd på et stort hav gennem fire årstider. Af Morten A. Strøknes

Naturjagt i Danmark
Fagbog
Holdes ferien i Danmark og er ture ud i naturen på programmet, kan det anbefales at tage denne bog med. Biolog, zoolog og naturvejleder Anders Kofoed fortæller her om 200 dyr og 50 planter man kan finde i den danske natur. Bogen er inddelt i haven, byen, skoven og søen, der hver igen er opdelt i forår, sommer og vinter. Hver art vises med et par fotos, fakta og små anekdoter. Endelig er der i forlængelse af hvert kapitel en længere temaartikler om bl.a. dyrene, der lever på juletræet.
Anders Kofoeds store bog om naturen : 250 fantastiske dyr og planter du finder i den danske natur. Af Anders Kofoed.

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Materialer