TEMA - Overlevelse

19.08.19
Mie fra Hammel Bibliotek sender dig på overlevelsestur med tre spændende børnebøger

Flystyrt i junglen
BØRNEBOG Jeg har lige læst denne fantastiske bog, som jeg vil anbefale på det varmeste! En slags ”Mørkets hjerte” for børn, hvor der både er spænding og plads til eftertanke, skrevet i et dejligt billedskabende sprog. Fire børn mellem ca. 5 og 15 år styrter ned med deres fly i Amazonas jungle og prøver nu at kæmpe sig frem til civilisationen igen, finde noget at spise og undgå selv at blive spist af vilde dyr. Undervejs lærer de meget om både om naturen og sig selv. En dygtig læser på 10 år kan læse den selv, men ellers er den oplagt at læse højt for børn fra omkring 8 år.
Den opdagelsesrejsende. Af Katherine Rundell

Populært spilunivers – nu på bog
BØRNEBOG De allerfleste børn kender spillet Minecraft. Her kommer en spændende historie, som foregår i det velkendte univers. Steve vågner i havet og går ud fra, at han har været i en ulykke, for han kan ikke genkende noget omkring sig. Så får han kæmpet sig til den nærmeste ø – en mærkelig firkantet en - og begynder at bygge et liv op derfra. Men det vil snart vise sig, at der er meget han har brug for at lære for at kunne overleve i denne verden. Både om øen, han er på, men også om sig selv. Denne moderne robinsonade kan læses af børn fra ca. 10 år.
Minecraft – øen. Af Max Brooks

Alene i skoven
BØRNEBOG Forfatteren har vundet priser for sine voksenbøger, men han skriver indimellem også for børn. Her en smuk læseoplevelse i form af en magisk og eventyrlig fortælling velegnet til højtlæsning for børn fra ca. 8 år. Skærv bor sammen med sin mor Godiva, far Frejk og lillebror Nor i skoven. De lever et lykkeligt liv i pagt med naturen, indtil den dag hendes forældre tages som slaver af den onde fyrste. Pesten hærger i landet, vinteren trænger sig på, og Skærv er ensom. Men ved venners og naturens hjælp lykkes det Skærv at overleve. 
Skovpigen Skærv. Af Kim Leine

Denne uges anbefalinger er skrevet af bibliotekar Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk
 

Materialer