TEMA - Oscar-nominerede film

26.08.19
Sigurd fra Hammel Bibliotek deler her nogle gode anbefalinger af Oscar-nominerede film

Livet som melankoliker
FILM Sensommeren er tiden hvor de store Oscarhåb bliver præsenteret på festivaller som dem i Toronto og Venedig. Men det er nemt at glemme dem der ikke vinder, så her anbefales tre af de nominerede til prisen som bedste film fra 2017 og 18. 
Denne tåreperser udmærker sig med noget af det bedste skuespil og de bedste replikker set på film i lang tid. Filmen vandt en Oscar for både manuskript og den mandlige hovedrolle, hvor Casey Affleck stråler som den forpinte Lee Chandler, der skal tage sig af sin nevø efter sin brors død. Det volder dem store problemer, da sønnen vil nyde sin ungdom og fokuserer på fremtiden, mens Chandler er bundet til fortidens tragedier og ikke har tænkt på andet end at drukne sine sorger i mange år.
Manchester by the sea

Verdens bedste skuespillers sidste film
FILM Daniel Day-Lewis bliver af mange betegnet som den bedste skuespiller i nyere tid, og det beviser han i Den skjulte tråd der (efter sigende) er hans sidste film. Day-Lewis er en ekstremt excentrisk kjoledesigner, der betages af den unge servitrice Alma og antager hende som sin muse og elsker. Det lyder på overfladen en smule kedeligt, men i baggrunden udspilles fortællingen om magtstrukturer i et forhold der spænder meget dybere end det ser ud til. Som filmen går bliver man mere og mere i tvivl om hvem der styrer hvem og hvem der tager sig af hvem, ikke mindst grundet en fremragende præstation af Vicky Krieps i rollen som Alma.
Den skjulte tråd

Nærkontakt af fjerde dimension
FILM Instruktøren Denis Villeneuve ligner den nye konge af Sci-fi og er snart aktuel med den kommende filmatisering af Dune-bøgerne. Den hidtil bedste af hans film er dog, i undertegnedes ydmyge øjne, Arrival. Arrival er en atypisk Sci-fi film, da den ikke indeholder meget action, til gengæld leverer den stærkt på eftertænksomhed og brud med de gængse videnskabelige konventioner for tid og sprog. Vi møder lingvisten Louise, der bliver kontaktet af militæret efter at 12 rumskibe er landet forskellige steder på jorden. Louise bliver sat til at finde en måde at kommunikere med rumvæsnerne, en opgave der kommer til at vende op og ned på hendes livsanskuelse.
Arrival

Denne uges anbefalinger er skrevet af sommerafløser på Hammel Bibliotek, cand. mag. Sigurd Dam.

Tags
Materialer