TEMA - Ordblind

03.10.22
Mie fra Hammel bibliotek har gode forslag om ordblindhed

Uge 40 er udnævnt til international ordblindeuge. Hvis dit lokale biblioteks tilbud til denne gruppe ikke rækker, har mennesker med læsehandicap adgang til tusindvis af bøger i Nota Bibliotek. Og alle med interesse for syns- og læsevanskeligheder har adgang til Notas specialister, viden og nyheder inden for området. 

Let for voksne

Fagbog I Favrskovbibliotekernes samling af letlæste bøger for voksne optræder titler, der er skrevet specielt for målgruppen - det kan være voksne med læsevanskeligheder eller udlændinge, som er i gang med at lære dansk. Andre titler er bearbejdede udgaver af populære bøger, som på denne måde bliver gjort tilgængelige for lånere, der har svært ved at læse den almindelige udgave. I denne lette udgave af den meget roste bog om fodboldikonet Zlatan er der vedlagt en mp3 hvor bogen er indtalt, men samtidig får låneren altså en rigtig bog, hvor man f.eks. har glæde af billederne. 
Jeg er Zlatan. Af David Lagercrantz. Letlæsningsudgave fra Nyt Dansk Litteraturselskab Bibliodan

Let for unge

Ungdomsbog Det kan ikke være sjovt at stå på tærsklen til puberteten og være henvist til at læse bøger for 2. klasse. Heldigvis er der de senere år udkommet mange letlæste bøger om emner, som er relevante for store børn og unge, og bibliotekerne har en pæn samling. Spørg endelig efter ”let ung”, hvis du ikke kan finde dem! I denne helt nye bog møder vi Julie og Nanna. De er lige startet i gymnasiet og skal på rustur med deres nye klasse. Julie var mobbeoffer i folkeskolen, og begge piger håber, at alt bliver bedre i gymnasiet. Bogen har et lixtal på 10 og kan læses, hvis man er 13-16 år. 
Rustur. Af Bjarke Schjødt Larsen 

Hvad gør forældre?

Fagbog Denne bog er skrevet henvendt til både lærere og til forældre med børn med dyslektiske udfordringer. Fokus er ikke kun på dysleksi, men også på begreberne robusthed og motivation samt på de følelsesmæssige udfordringer for børn med dysleksi. Grundteksten suppleres med citater og tegninger fra børn med dysleksi, hvilket giver et indblik i deres mange følelser og udfordringer. Det er en letlæst og meget hjertevarm udgivelse, som giver redskaber til at hjælpe børnene både fagligt og følelsesmæssigt. Den kan få skuldrene til at sænke sig hos mange bekymrede forældre og deres børn med dysleksi. 
Dysleksi, motivation & robusthed. Af Trine Trentemøller.
 
Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer