TEMA - Ondskab

10.02.20
Christine fra Hammel Bibliotek foreslår 3 spændende bøger om ondskab.

Krigsfotografen

Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup besøger Hammel Bibliotek onsdag d. 19. februar for at fortælle om sit liv som fotograf de mest forråede steder i verden. 
Han tager udgangspunkt i sin nyeste bog, og her fortæller han om de personlige omkostninger forbundet med et liv, så anderledes fra det de fleste af os kender. 
Bogen er spændende som en krimi og dybt bevægende uden at blive patetisk. 
Hvor jernkorsene gror – en krigsfotografs erindringer. Af Jan Grarup og Jakob Fälling

Ved obduktionsbordet

Retsmedicinerne må ligeledes håndtere verdens konflikter. Jørgen Lange Thomsen fortæller i nøgtern og saglig stil om sit liv som retsmediciner – såvel i brændpunkterne rundt omkring i hele verden som hjemme i Danmark, hvor vi møder både de ensomme danskere, der dør alene, og dem der dør af sportsulykker. Det er en meget interessant bog, som giver os indblik i en verden, der bærer præg af en del mere administrationsarbejde, end den gennemsnitlige tv-serie lader os ane! 
Retsmedicineren – mit liv med døden som ledsager. Af Jørgen Lange Thomsen

Barske billeder

Bogen rummer et udpluk af Jan Grarups billeder fra 1994-2004. Det er svært at sige præcist hvad de gør ved én. Det er billeder af mennesker, taget i dét øjeblik, hvor livet er sværest. Og alligevel er det ikke udelukkende dystre billeder, humoren viser sig i glimt. Og frem for alt medmenneskeligheden – for som Dalai Lama siger i forordet til bogen, så har vi brug for andre mennesker i både starten og slutningen af vores liv – og så bør vi måske netop i midten af livet give venlighed videre. 
Shadowland. Af Jan Grarup

Denne uges anbefalinger er skrevet af Christine Ellebæk Sørensen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på favrskovbib.dk

Tags
Materialer