TEMA - Norske krimier

30.09.19
Mie fra Hammel Bibliotek er i krimi-humør, og anbefaler her tre gode titler til dig, der elsker mysterier.

De største på den første 

KRIMI Det er muligt, at verdens tyndeste bog er den om norsk humor, men krimier er de gode til, vores nordlige naboer! Nogle af de bedste norske krimier kan du høre om på Hadsten Bibliotek lørdag den 5. okt. I det gode selskab er Jo Nesbø selvfølgelig uomgængelig. I denne tolvte i særklasse gode krimi om den norske politimand Harry Hole er man som altid nødt til hele tiden at læse videre og forsømme nattesøvn og andre gøremål for at følge den uortodokse Harry. Aldrig har handlingen været så grusom, og aldrig er Harry blevet så personligt involveret. Nye læsere kan ABSOLUT ikke starte her, men skal begynde med nr. 1 ”Flagermusmanden”.

Kniv. Af Jo Nesbø

En gammel kending

KRIMI Forfatteren har både nået at skrive en lang serie om den lesbiske politikvinde Hanne Wilhelmsen og være justitsminister i Norge. Her kommer det der ligner starten på en ny serie, denne gang om den tidligere stjerneadvokat i Oslo Selma Falck, der har mistet job, status og familie på grund af ludomani. Hun er nu tvunget til at hjælpe sin tidligere chef, hvis datter er anklaget for doping og udelukket fra landsholdet i langrend. Bogen giver et interessant indblik i sportsverdenen og præsenterer en ny spændende hovedperson. Titlen henviser til ordsproget ”Den der søger hævn må grave en grav til to”.

En grav til to. Af Anne Holt

En nyere nordmand

KRIMI Efter disse to velkendte navne vil jeg gerne præsentere en mere ukendt nordmand. Hans hovedperson er politimanden Tommy Bergmann, der har en tidligere dom for hustruvold. Som jeg hørte forfatteren sige til en krimimesse: ”Alle andre laster var optaget!” Tre skeletter findes på det norske fjeld, og det viser sig, at de stammer fra besættelsestiden. Cirka 60 år senere myrdes en tidligere minister og kendt modstandsmand, og efterforskningen koncentrer sig om at finde en forbindelse og at løse mordgåderne. Det er en kompliceret, men godt opbygget og spændende historie.

Den sidste pilgrim. Af Gard Sveen

Denne uges anbefalinger er skrevet af bibliotekar Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan møde Mie på Hadsten Bibliotek lørdag den 5. oktober kl. 10.30, hvor hun giver sit bud på de bedste norske krimier.

Materialer