TEMA - Når forsiden snyder

23.08.21
Marianne fra Hadsten bibliotek fortæller her om bøger, hvis forsider kan snyde.

Hvordan vælger man romanen, der skal med hjem? Kender jeg ikke forfatteren eller har fået bogen anbefalet spiller forsiden en afgørende rolle. Kedelige eller misvisende forsider kan derfor føre til, at man fravælger litterære perler.

Tavshedens magt
Roman Trilogien om forfatteren Faye har med rette høstet anerkendelse, så lad dig ikke snyde af de kedelige forsider. Faye, og hendes sønner, er de eneste gennemgående personer i trilogien, men reelt er det de mennesker Faye møder, der spiller hovedrollen. Alle har de en historie på hjerte om menneskelige dilemmaer, skilsmisser, børn, parforhold, identitet og kunst. Kun gennem de spørgsmål den eminente lytter Faye stiller og de kommentarer hun knytter til historierne, får vi et billede, eller et omrids, af hende. 
Omrids. Af Rachel Cusk

Moderskab og livsløgne
Roman Denne forside signalerer en lidt letlæst, underholdende kærlighedshistorie. Men indholdet er meget mere og andet end det. Romanen foregår i to spor. I det ene følger vi Lexie, der som ung i 1950’erne flytter fra forældrene i Devon, bliver en del af det kunstneriske og intellektuelle miljø i London og lever et frigjort liv sammen med en ældre mand. I det andet spor følger vi maleren Elina og filmklipperen Ted, der netop fået deres første barn. Elina har svært ved at komme sig efter en traumatisk fødsel, og Teds hukommelse spiller ham stadigt flere puds. Sporene mødes, og en familiehemmelighed afsløres. Tankevækkende og smukt skrevet fortælling om de spor moderskabet skaber og sætter i kvinder og deres børn. 
Skjulte minder. Af Maggie O’Farrell

Far, mor, børn og lerklump
Roman Min kollega mente, at dette kunne være en fagbog om at grave grøfter. Det er det ikke – selv om der dog graves en del. Det er en fortælling om hverdagen og kønsroller i en moderne familie i en norsk bygd. Og om en klump levende ler. Håndværkeren Tormod og frisøren Siv er gamle skolekærester. Nu har de to børn og bor i et selvbygget hus i barndomsbygden. Tormod var i sin ungdom en vild krabat, der sniffede baner og forsømte sin uddannelse. Nu lever han i et ægteskab, der mangler lidenskab. Mens Siv sidder i sofaen og ser serier og drikker hvidvin, passer Tormod sig selv, husholdningen og børnene. Og så fortrækker han ellers til sit store værksted. 
Vi er fem. Af Magnus Faldbakken

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Materialer