TEMA - Mænd i tiden

02.01.23
Lise-Lotte fra Hinnerup bibliotek starter det nye år med disse 3 titler om mænd

Bibliotekets bogreoler er voldsomt fyldte af bøger med idylliske caféer eller kvinder i smukke rober på forsiden. Hvis du skulle have lyst til at give dig i kast med romaner med mænd og humor i hovedrollen, kommer der 3 forslag her. 

Den rationelle IT-chef

Roman. IT-driftschefen Michael mener selv, det hele går meget godt. Det gør hans kone ikke. De bruger en formue på parterapi; 1250 kr. i timen, og den snakkesalige parterapeut har allerede brugt det første kvarter på at tale om sig selv. Teenagedatteren Sofie bliver mere og mere tvær og kommunikerer kun med sin far via mobilepay anmodninger. Hans gamle mor bliver tiltagende glemsom. Anne-Mette i receptionen smiler så fristende sødt til ham og behøver ofte hans hjælp til tunge papkasser ude bagved. En nøgtern, velfortalt og ikke mindst humoristisk roman om en rationel træmand i sit livs krise.
Min kone. Af Karin Heurlin

Den desillusionerede gymnasielærer

Roman. Albert har været gymnasielektor i dansk og historie i 25 år. Gymnasiet er ikke, som det var engang. Hverken ledelsen eller eleverne. Eleverne er trætte af gamle dage og gamle tekster, og de klager over at skulle forholde sig til dem. Og forældrene holder med dem. Alberts kolleger har alt for travlt og drømmer om at komme ned på fuld tid. Kynismen breder sig. Ledelsen skal spare og gør hverken fra eller til. Den udbrændte Albert ender som taberen i denne absurde og morsomme forfaldshistorie, der på satirisk vis beskriver nutidens gymnasium som en karikatur af en oplysningsinstitution.
Ned på fuld tid. Af Palle Reimann

Den rå eksbokser

Roman. Eksbokseren Frank er midt i livet, og alligevel er han aldrig rigtig kommet i gang. Han passer sit værksted på Enghavevej og har et lidt lidenskabsløst forhold til sin vens kone. Da Franks far kommer til skade i en arbejdsulykke i Ikea, overtager han en gæld fra ukendte kriminelle og han må rykke tættere på sin far, end han har lyst til. Hjemmesygeplejersken Ellen fra Frederikshavn er kommet til Vesterbro med alt for meget i bagagen. Hun skal passe Franks far, og to kuldslåede skæbner mødes i denne velskrevne og upolerede roman. Værkstedshumor, boksesport og en smuk kærlighedshistorie.
Svækling. Af Michael Enggaard

Denne uges anbefalinger er skrevet af Lise-Lotte Balle, Hinnerup Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer