TEMA - Månen

15.07.19
Mikael Gjelstrup, bibliotekar på Hadsten bibliotek fejrer 50 året for månelandingen med nogle gode bøger til dig.

Hvad er der sket i rummet de sidste 50 år?
FAGBOG. Den 21. juli, kl. 03:56:20, satte mennesket sit første aftryk på Månen. Siden da er der sket meget. Her kan du læse en levende fortalt og rigt illustreret bog om rumfartens historie fra 1957 til i dag. Om hvem der først sendte bemandede rumkapsler i kredsløb omkring Jorden, om Måne-kapløbet, om krig og fred i rummet, rumturisme og rumfartens fremtid. Her kommer bogen også omkring den internationale rumstation, og rejser til vores naboplanet Mars. Bogen er skrevet af sværvægterne i dansk astronomi, Helle og Henrik Stub. 
Rejsen ud i rummet, af Helle og Henrik Stub.

Underfulde måne 
FAGBOG. Som det eneste himmellegeme, hvis overflade kan ses med det blotte øje fra Jorden, har Månen gennem århundreder fascineret kunstnere og forfattere. Dens runde, hvide skive har været en åben projektionsflade for myter, forestillinger og drømme. Når vi ser ud i verdensrummet, ser vi også os selv – og Månen bliver, som en absolut andethed, et spejl for det menneskelige. Her mødes videnskab og folketro, fiktion og teknologi, eksistentiel søgen og økonomisk ekspansionstrang.  .
Månen: fra den indre verden til det ydre rum. Louisiana Revy, 59. årgang nr. 1

Månelandingen for børn 
FAGBOG. Læs den fantastiske historie bag den første månelanding d. 20. juli 1969 - fra det hektiske Rumkapløb mellem USA og Sovjetunionen til NASA's tidlige missioner, Apollo 11's rejse og Niel Armstrongs legendariske første skridt på Månen. Den første mand på Månen gør de spændende begivenheder levende for børnene. 
Den første mand på Månen, af Ben Hubbard

Denne uges anbefalinger er skrevet af bibliotekar Mikael Gjelstrup, Hadsten Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk
 

Materialer