TEMA - Litteratur om Caminoen

14.03.22
Jacob fra Hammel bibliotek indbyder til en vandretur på Caminoen

Den spanske pilgrimsrute til Santiago de Compostela, mest kendt som Caminoen, er berømt og nærmest mytologisk. Alle fra troende katolikker til eventyrlystne backpackere på dannelsesrejse har vandret den lange vej. I en samtale om pilgrimsfærdens essens på Hammel Bibliotek den 23. marts kan du høre mere om at forlade hverdagen for at fordybe sig i livets store spørgsmål.

Guiden til pilgrimsfærden

Rejseguide Hvis du ønsker at gå Caminoen, er det vigtigt med en rejseguide, der giver dig de nødvendige praktiske informationer. Denne bog giver dig et grundigt indblik i tre af de mest brugte ruter til Santiago de Compostela, nemlig Camino Aragones, Camino Frances og Camino del Norte. De forskellige ruter egner sig til forskellige behov, og du får praktisk information om højdeforhold, seværdigheder og længder på de forskellige etaper på hver rute. Bogen er også fuld af fotos, hvor det smukke spanske landskab får lov at tale sit eget sprog. Alt i alt er denne rejseguide en uundværlig del af din pilgrimsrejse, uanset hvordan du vælger at begive dig ud på den.
Caminoen. Af Iris Schaper

En rejse ind i sig selv

Roman Da karrierekvinden Emma får hjertet knust, vælger hun at vandre på Caminoen for at finde sig selv igen. På sin vandringstur gennem det spanske landskab møder hun mennesker fra alle samfundslag, hver især med deres egne livshistorier. Rejsen til Santiago de Compostela bliver for Emma en rejse ind i sig selv, hvor hun tvinges til at se sin egen fortid i øjnene, og med tiden lærer hun at tilgive og elske sig selv igen. Fortællingen er en både smuk og underholdende kærlighedsroman, hvor Caminoens kringlede vej flettes ind i Emmas egen følelsesmæssige udvikling. Her bliver pilgrimsfærden til en rejse ind i sindet, hvor de falske relationer hjemme fra London viger for ægte forhold og kærlighed.
Under mælkevejens stjerner. Af Camilla Davidsson

En rejsebeskrivelse fra kvartlivskrisen

Rejsebeskrivelse Bogen følger forfatteren, der som 23-årig er i tvivl om sin plads i voksenlivet. Hun føler sig ikke klar til arbejdsmarkedet, og finder sig selv i en voldsom identitetskrise. Hendes løsning bliver at vandre den 800 km. lange tur fra Frankrig til Spanien, hvor hun bliver udfordret både fysisk og mentalt. Bogen er en inspirerende og spændende rejsebeskrivelse, hvor der mellem hvert kapitel er sider med gode råd til dig, der gerne vil planlægge en tur på Caminoen. Igennem hele rejsebogen er der smukke farvefotos, hvor landskabet og de smukke seværdigheder på vandreruten giver én lysten til at gøre hende turen efter. Sproget er let og ungdommeligt, og bogen er en inspirerende rejsebeskrivelse til dig, der drømmer om at gå på Caminoen.
Kvartlivskrise på Caminoen. Af Simone Jespersen

Denne uges anbefalinger er skrevet af Jacob Meyer Hald, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer