TEMA - Litterære film

09.09.19
Den 24. og 25. september er der litterær filmaften i samarbejde mellem biblioteket og den lokale biograf i henholdsvis Hammel og Hadsten. I den anledning anbefaler vi tre bøger, der nok er mest kendte for deres filmatiseringer

An offer you can’t refuse
ROMAN De første to Godfatherfilm er anset som nogle af de bedste film nogensinde, men faktisk bygger de på manuskriptforfatteren Mario Puzos roman udgivet tre år før. Corleonefamilien er i krig med de andre mafiafamilier i New York. Den yngste søn Michael er, grundet sin tid ved fronten under anden verdenskrig, ikke blevet en del af familiens lyssky forretninger, men dette ændrer sig i takt med at familien kommer i problemer, og vi følger hans udvikling fra krigshelt til mafiaboss. 
Godfather. Af Mario Puzo

Til alle teenagere; både de unge, de voksne og de gamle
ROMAN Dette er historien om den introverte Charlie og hans første år i high school. Bogen er bygget op af breve fra Charlie til en ukendt modtager, hvori han fortæller om sit liv og om traumerne fra sin tantes død i hans tidlige barndom og hans bedste vens nylige selvmord. Charlie er ensom efter vennens død, men i high school møder han de ældre elever Patrick og Sam, som viser ham en ungdomsverden fyldt med fantastisk musik, fede fester, stoffer og alkohol. Det bliver starten på en tumultarisk tid for Charlie, der skaber stærke venskaber og forelsker sig, men traumerne lurer i baggrunden af Charlies svage psyke.
Fordelene ved at være en bænkevarmer. Af Stephen Chbosky

Historisk roman om at fortælle historier
ROMAN Briony Tallis er den yngste datter til en engelsk godsejer i midten af 1930erne, og Brionys 13-årige hjerne laver alt hvad hun oplever om til historier. Efter flere misforståelser og overdrivelser af virkeligheden ender hun med at anklage sin søsters flirt og søn af husets husholderske, Robbie, for voldtægt af både søsteren og hendes kusine Lola. Første del foregår på godset i 30erne, mens de følgende tre dele finder sted i henholdsvis Frankrig og London under anden verdenskrig og i London i 1999. Vi følger Briony, hendes søster Cecilia og Robbie med fokus på Brionys misgernings indflydelse på deres liv og hendes forsøg på soning. 
Soning. Af Ian McEwan

Denne uges anbefalinger er skrevet af cand. mag. Sigurd Dam. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer