TEMA - Kvinde set fra ryggen

18.07.22
Mie fra Hammel ser nærmere på kvinder set fra ryggen

På biblioteket ved vi, at forsiden spiller en stor rolle, når lånerne skal vælge en roman. På det seneste har vi kunnet iagttage en række udgivelser, hvor forsidebilledet viser en kvinde set bagfra. For mig signalerer et sådant omslag underholdende læsning, men med dybde – og her kommer tre eksempler.

Forfatterdatter

Krimi Måske kigger den bortvendte kvindeskikkelse tilbage på uafdækkede hemmeligheder i fortiden – sådan forholder det sig i hvert fald her. Den kendte forfatter James Lee Burkes datter er selv blevet en populær spændingsforfatter. I denne bog møder vi den succesrige Chloe, som lever det gode liv som feministisk redaktør i New York. Men en dag rammer tragedien, og midt i den store krise dukker hendes søster op, som hun ellers har lagt afstand til. Sammen må de se familiehemmelighederne i øjnene i en spændende domestic noir-historie med flere lag. Bogen indeholder både tildragelser i forhold til metoo, et ægteskabsdrama med utroskab, en fortælling om det juridiske i forhold til børn i en sammenbragt familie og et mordmysterie. Historien foldes langsomt ud og tager fat i mange komplicerede aspekter af et levet liv.
Den gode søster. Af Alafair Burke

Krig og kærlighed

Roman Historien kører i et nutids- og et datidsspor og er en underholdende cocktail af historie, spænding og romantiske forviklinger. I 1943 beslutter den unge fotomodel Jess sig for at prøve lykken som fotojournalist i det krigshærgede Europa. Som kvinde er det ikke let at komme gennem hærens nåleøje og blive udsendt, men trods mange benspænd lykkes det hende at komme helt frem i første række og dokumentere krigens rædsler. I 2004 møder vi den unge museumsmedarbejder D’Arcy, som bliver sendt til Frankrig for at pakke en samling fotografier ned, der skal udstilles i Australien. Hun finder ud af, at hun er særligt udvalgt til opgaven, og at hendes egne familierelationer har tråde tilbage til krigen og fotografen. Den dramatiske historie er inspireret af virkelighedens fotomodel og fotojournalist Lee Miller (1907-77).  
Den franske fotograf. Af Natasha Lester

Mødre og døtre

Roman Denne roman har ligeledes et spor tilbage under anden verdenskrig. I 1943 møder den 17-årige Anna italienske Lucca, der hjælper med at bringe flygtninge fra Danmark til Sverige og forelsker sig i ham. I det nutidige spor møder vi Rebecka, der bor i Stockholm med sin forlovede, de går begge op i arbejde og karriere. Som teenager brød Rebecka med sin mor og flyttede ind hos mormor Anna, der forstod at støtte hende i en svær tid. Da Rebeckas mormor kommer på hospitalet, vil Rebecka gerne være tættere på hende og slår sig ned i hendes hus i Skåne, og her finder hun mormorens dagbog med optegnelser fra 1943. Dagbogen afslører en hemmelighed, som ændrer livet for familiens tre generationer af kvinder. Hjertevarm roman om kærlighed og det til tider svære mor-datter-forhold. 
Dagbogens hemmelighed. Af Frida Skybäck

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer