TEMA - Kronprins Frederik

23.05.22
Mie fra Hammel bibliotek markerer kronprinsens 54 års fødselsdag.

Kronprinsen fylder 54 år Kr. himmelfartsdag. 

Soundtrack til livet

Biografi  Hvordan kommer man overens med sin skæbne, når man ikke selv vælger sin fremtid? Frederik skal engang være konge af Danmark, og det har han vidst siden sin tidlige barndom. I dette grundige portræt fortæller han selv skiftevis med forfatteren, og der er ligeledes interviews med en række af de mennesker, der er tæt på ham. Vi hører om opvæksten, den hårde træning med frømandskorpset og mødet med Mary. Bogen er præget af enorm research og stor respekt for den biograferede – uden at der går kongerøgelse i den. Der bliver også talt om mere ømtålelige emner, f.eks. lægger Frederik ikke skjul på, at han ønsker at give sine børn en barndom med mere nærvær end den, han selv oplevede. Som en særlig effekt har den rockinteresserede kronprins lagt sin helt personlige playliste ind i bogen. 
Under Bjælken. Af Jens Andersen
 
Fotokavalkade

Biografi Denne bog udkom for nogle år siden i I anledning af H.K.H. kronprinsens 50-års fødselsdag. Kronprinsesse Mary har sammen med fire af Danmarks dygtigste fotografer samlet en række helt særlige øjeblikke fra de sidste 25 år af kronprinsens liv, og hun bidrager også selv med udvalgte billeder fra egen arkiv. På den måde suppleres forsidens stive portræt med al sildesalaten med en hustrus kærligt overbærende blik, som vi også mødte i Marys meget roste tale under fødselsdagsmiddagen.  Det er blevet til en poetisk fortælling i ord og billeder, som inviterer læseren med ind bag den officielle facade og tegner et nuanceret og ærligt billede af Danmarks kommende konge.  
H.K.H. kronprins Frederik : øjeblikke i livet

Far til fire

Højlæsningsbog Kronprinsparret viser stor interesse for børns og unges liv og kultur, hvilket kommer til udtryk i f.eks. arbejdet i Maryfonden og ved deres prisuddelinger. I tråd med Frederiks udmeldinger om, hvad han ønsker at ændre i forhold til din egen barndom, kan man ikke forestille sig, at det er blevet overladt til barnepigen at læse godnathistorier for den voksende børneflok. Denne antologi af klassiske danske billedbøger indleder han med et forord, der hylder Danmarks stærke tradition inden for børnelitteraturen og betoner betydningen af at læse højt for vores børn. Bogen er opbygget kronologisk - den indledes med H.C. Andersens ”Fyrtøjet” fra 1835, og således er der frem til 2014 rig mulighed for at følge udviklingen i tekst og billeder.
Alle tiders bøger vi læser sammen.

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer