TEMA - Krimiserier

21.03.22
Mie fra Hammel bibliotek foreslår 3 spændende krimiserier

Hvis man som jeg er krimientusiast har man virkelig travlt for tiden. Måske fordi krimimessen er lige på trapperne vælter det ud med nye udgivelser i mine yndlingsserier. Men husk – serier skal helst læses i rækkefølge, så her omtales tre ”bind 1”. Lister over krimiserier kan du få på biblioteket eller finde på vores hjemmeside. 

Hvid og Belling

Krimi Denne bog er en såkaldt ”prequel”, den ligger altså tidsmæssigt tidligere end de først udgivne bøger i serien. Men de to hovedpersoner møder hinanden her, så det giver god mening at begynde med den, hvis man er så heldig stadig at have denne fine danske politiserie til gode. Anita Hvid og Thor Belling er tilknyttet det, der tidligere hed rejseholdet, og vi følger dem derfor rundt i Danmark på deres opklaringsarbejde. Det er solide, nogenlunde realistiske fortællinger om politiarbejde, blandet op med en passende dosis privatliv. Her er Belling sendt på tvungen sommerferie, men han bliver alligevel indblandet i en sag om en myrdet mand i en lade og et tyveri, som viser sig at have tråde tilbage til jødernes flugt under anden verdenskrig. 
Rige svin. Af Lars Kjædegaard

William Wisting

Krimi Kan du lide Kjædegaard, kan du sikkert også lide denne norske serie. Forfatteren var selv tidligere ansat i kriminalpolitiet, og dette første bind i serien er inspireret af en virkelig og chokerende sag fra hans egen tid i politiet. Det er sommer og solen bager over den sydnorske havneby Stavern. Her bliver mordefterforskeren William Wisting kaldt ud til fundet af et lig, hvor offeret har været død i en uges tid. Han skal nu efterforske et brutalt mord, der fremstår helt uden motiv. Forfatteren skildrer efterforskningsarbejdet grundigt og sobert, det kræver hårdt arbejde og tålmodighed at opklare forbrydelser. Jeg er vild med stilen, som jeg finder spændende trods al langsommeligheden – hvilke af de mange detaljer vil vise sig at være afgørende i opklaringen?
Nøglevidnet. Af Jørn Lier Horst

Rönning og Stilton

Krimi Når vi nu flytter os til Sverige, har vi været hele Skandinavien rundt. Forfatterparret bag denne serie er drevne manuskriptforfattere, der kan skrue en effektiv historie sammen, hvor de inddrager aktuelle emner. I den netop udkomne f.eks. corona-epidemien. Her i den første bog i serien møder vi politieleven Olivia Rönning. Hun får en skoleopgave, hvor hun skal vælge en gammel, uopklaret forbrydelse, og kaster sig over en næsten 25 år gammel sag om en ukendt kvinde, der er blevet levende begravet ud for en svensk skærgårdsø. Tom Stilton var på sagen dengang – for øvrigt sammen med Olivias afdøde far - men har nu pensioneret sig selv fra politiet og lever som hjemløs i Stockholm. Hun får ham opsporet og overtaler ham til at hjælpe. 
Springflod. Af Cilla og Rolf Børjlind

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer