TEMA - Krimiserier

11.05.20
Mie fra Hammel Bibliotek anbefaler nogle gode serier på eReolen til dig, der er vild med krimier.

En dansker i London

E-bog Storlæsende krimifans med abstinenser under bibliotekernes lukkeperiode kan finde stof på eReolen. Også senere, f.eks. på ferier, er eReolen god at kende. Her mens grænserne er lukkede, kan man i denne serie rejse til London for at besøge Nora Sand, der arbejder som udlandskorrespondent for en dansk avis, lige som forfatteren i sin tid selv gjorde. Der er stemningsfulde beskrivelser af storbylivet, hvor Nora bliver rodet ind i diverse kriminalhistorier, ligesom vi også hører om hendes noget besværlige forhold til chefen og affæren med en dansk politimand, der desværre ikke kan slippe sin eks-kæreste. Det er moderne, ikke alt for blodige krimier med relation til aktuelle samfundsdebatter. Bd. 1 og 2 som både e-bog og lydbog, bd. 3 kun som lydbog.
Pigerne fra Englandsbåden. Af Lone Theils

Turen går til Island

E-bog Samfundsrelevans finder man også i denne serie.  Man får et godt indblik i det moderne Island, hvor børneforsorgsmedarbejderen Freyja hjælper politiet i sager, hvor der er børn involveret – og det er jo oftest de værste at håndtere. Politimanden Huldar har et problematisk forhold til sin kvindelige chef, og samtidig er han ikke uinteresseret i Freyja. Selve politiarbejdet er dog det, der lægges mest vægt på. Første bind indeholder en barsk historie om en seriemorder, og i det hele taget er forfatteren god til skabe uhyggelig og intens stemning, hvor der lånes en del greb fra gysergenren – så ikke for alt for sarte sjæle! Kun bd. 1 og 3 er tilgængelige som blå titler. 
DNA. Af Yrsa Sigurdardottir

Et glædeligt gensyn
E-bog Denne serie slugte jeg i mine unge dage og har til min store glæde fundet igen på eReolen. De fysiske bøger på biblioteket er for længst slidt op, men nu kunne jeg godt finde på at læse dem igen for at se, om de stadig holder trods mange år på bagen.  Det er kollektive politiromaner som har været inspiration for talrige krimiforfattere og til ikoniske TV-serier som 'Distrikt Hill Street'. Storbyen, der lægger gader til handlingen, er ikke navngivet, men kunne være New York. Blandt politimændene husker jeg især Steve Carella med de brune øjne og den døvstumme kone. Forfatteren blander på en ubesværet måde de forskellige handlingstråde til underholdende og velskrevne romaner om livet som politimand i storbyens pulserende liv, hvor der ingen nåde gives, og hvor jungleloven hersker.
Døv mands kup. Af Ed McBain


Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration til digitale ressourcer på www.favrskovbib.dk
Husk, at du ved at bruge feltet 'Spørg en bibliotekar' kan få gode læsetips til eReolen og hjælp til at finde bøger, der falder i lige præcis din smag.

Tags
Materialer