TEMA - Krible krable

06.05.19
Mie fra Hammel Bibliotek har fundet en lille stak bøger frem, der kribler og krabler med smådyr.

KRIBLE-KRABLE MÅNED
PEGEBOG Sammen med DR Ramasjang har Naturvejlederforeningen udnævnt maj til ”krible-krable måned”, og også på Favrskov Bibliotekerne sætter vi fokus på insekter og andre smådyr. Både institutioner og familier har året rundt mulighed for at låne en ”krible-krable rygsæk” med hjem, hvori der findes materialer til undersøgelse af smådyr på land. For de allermindste findes denne charmerende papbog, hvor tegningerne i klare farver bliver gjort levende gennem finmotorisk stimulerende huller i bogsiderne, hvor ens fingre bliver til vinger, ben, arme og mere.
Krible-krable. Af Karin Blume

DET RIMER!
BILLEDBOG Denne bog er velegnet til dialogisk læsning for de mindste – altså hvor børnene inddrages og ikke kun lytter passivt. Hvert opslag består af sjove og velformede korte rim, der er integreret i en illustration på venstresiderne, mens højre side rummer forslag til aktiviteter og til snak og leg omkring forskellige ord i teksten. Også højresiderne er illustreret - med billeder af de foreslåede aktiviteter. Alle rim handler om insekter, altså krible-krable-dyr. Forrest en kort indledning, hvor det uddybes, hvordan man kan arbejde med bogen. Illustrationerne er holdt i en tegneserieagtig stil med sjove detaljer, der passer godt til bogens tone og sjove rim.
Krible-krable rim. Af Lotte Salling, ill. af Lea Letén

SOMMERFUGLE
BILLEDBOG Sommerfuglens metamorfose fra æg til et smukt bevinget væsen er et af naturens små mirakler. På Hadsten og Hammel biblioteker har i maj måned sommerfuglehaver, hvor man – hvis man er heldig at komme på det rigtige tidspunkt - kan følge forvandlingen. Ellers må man nøjes med denne fagbilledbog, hvor vi følger sommerfuglens udvikling fra æg til larve til puppe for til sidst at ende som en flyvefærdig sommerfugl. I løbet af bogen får vi mange faktuelle oplysninger om sommerfuglens udvikling. 
Bogen kan også benyttes til emnearbejde i børnehaven.
Fra larve til sommerfugl. 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk
 

Materialer