TEMA - Kort og klassisk

27.05.19
Vores praktikant på Hadsten bibliotek, Sigurd Dam, har fundet 3 fantastiske klassikere frem, som alle er på under 200 sider.

Livet giver ingen mening
Det kan være svært at komme i gang med litteraturens mange mesterværker, og man kan hurtigt få indtryk af, at de alle sammen er 900 sider lange. Det er heldigvis ikke tilfældet, så her kommer tre klassikkere på under 200 sider.
Fransk-algierske Albert Camus var efter anden verdenskrig med til at popularisere den filosofiske retning eksistentialisme, der forsøgte at finde mening med livet efter to altødelæggende verdenskrige. Hovedpersonen Mersaults mor bliver erklæret død på den første linje af bogen, men det virker ikke som om det betyder noget for Mersault, der generelt er ligeglad med alt der sker i hans liv. Gennem Den Fremmede udfordrer Mersault samfundets regler og moral i et forsøg på at skabe værdi og mening i en verden han finder meningsløs.
Den Fremmede af Albert Camus

Vilde fester og melankoli
Vi er tilbage i de vilde tyveres New York. Økonomien flyver derudaf, og vores fortæller Nick Carraway får arbejde på Wall Street og et lille hus i et forstadskvarter, som ellers er alt for dyrt til ham. Det viser sig, at han bor ved siden af den sagnomspundne Jay Gatsby, hvis vilde fester får de rige New Yorkere til at valfarte til forstæderne. Men hvordan har Gatsby tjent sine penge? Og hvorfor står han altid nede på sin badebro og kigger mod det grønne lys på den anden side af søen? Den Store Gatsby er en skildring af en tid med store økonomiske omvæltninger, men bag dette gemmer sig en episk kærlighedshistorie.
Den Store Gatsby af F. Scott Fitzgerald

Ung forelskelse
I 1774 skrev tyskeren Goethe, hvad nogen kalder, den første populærkulturelle roman. Ungdommen tog hovedpersonen Werthers påklædning til sig, og pludselig var det moderne at gå med ridestøvler, gule ridebukser og blå jakke. Werther er en ung mand med følelserne så langt ude på tøjet, at de knap hænger fast i den blå jakke. Han er dybt forelsket i den forlovede Lotte, men måske er han mere forelsket i at være forelsket og alle de følelser der følger med? Dette er historien om en ung mand, der er ligeglad med fornuft og logik, men lader sine følelser styre alle beslutninger, ligegyldigt hvor ekstreme de er.
Den Unge Werthers Lidelser af J. W. Goethe

Denne uges anbefalinger er skrevet af Sigurd Dam, praktikant på Hadsten Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk
 

Materialer