TEMA - Jeg er mor

11.02.19
Favrskov Bibliotekerne anbefaler

TEMA: JEG ER MOR

MODERROLLEN

FAGBOG  I samarbejde med sundhedsplejerskerne inviterer Hammel Bibliotek til et underholdende og poetisk foredrag om at blive mor ved duoen Jegermor - Laura og Julie - kendt fra postcastserien. Det er onsdag den 20. feb. kl. 9.30, og babyer må gerne medbringes. Mange har også skrevet bøger om deres erfaringer, repræsentanter for bedstemorgenerationen fortæller om deres oplevelser med moderrollen i denne antologi, som er en smuk bog med tankevækkende tekster. De personlige beretninger illustrerer det store arbejde, kvinder bidrager med gennem moderskabet og understreger moderrollens indiskutable betydning og dybde.

Mor – en antologi om moderskab. Redigeret af Pia Deleuran (30.175)

NYBAGT MOR

FAGBOG  Forfatteren er uddannet jordemoder og mor til to. Hun har skrevet en tilsvarende bog om graviditet, men i denne bog giver hun gode råd om de første 40 uger efter fødslen. Bogen er inddelt i kapitler dækkende de enkelte uger, og hver uge har sit eget tema, fx amning, søvn, din nye krop, forholdet til din partner m.m. Desuden diskuteres emner som hvornår man er en god mor, hvordan man får et bad, samt hvordan ens sociale liv ændrer sig. Teksterne ledsages af personlige anekdoter og fortællinger fra forskellige kvinder, bogen er letlæst og konkret og kommer med humor og selvironi omkring de fleste af de spørgsmål, tanker, følelser og problemstillinger, man som ny mor kommer ud for.

40 uger efter. Af Cana Buttenschøn (30.175)

OPGØR MED GLANSBILLEDET

BIOGRAFI  Bogen er blevet til i løbet af de første seks år som mor, og forfatteren giver en hudløs beretning om hvad det vil sige. Rollen som mor i hverdagen er ifølge Skovmøller overpyntet og ikke altid i overensstemmelse med virkeligheden. "Men jeg kunne ikke genkende ret meget af det, da jeg fik mit eget barn. Jo, der var kærlighed til barnet, til manden og den treenighed, vi havde skabt. Men der var også forundring, afsavn, kaos, galskab og skam, og det slog mig, hvor fraværende det uretoucherede var, når jeg så mig omkring." Hun gengiver sin nye virkelighed som arbejdende og moderne kvinde, sit parforhold, barnets opvækst samt omverdenens og egne forventninger til børnefamilien på velskrevet, underholdende og tankevækkende vis.

Mor. Af Tine Skovmøller (99.4)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer