TEMA - Halloween

28.10.19
Mie fra Hammel Bibliotek, har fundet nogle sjove og spændende bøger og film frem om Halloween.

Gyserfest 
Fagbog Omkring 1. november fejres både den kristne højtid allehelgen og den hedenske halloween, men de to højtider er begyndt at smelte sammen, selvom der stadig er mange forskelle på dem. Et vigtigt element er at tænke på de døde, så især i forbindelse med halloween er der fokus på skeletter, gys og uhygge. Denne bog er den perfekte guide til en fest med gysertema, idet den  kommer rundt om alt lige fra indbydelser, dekorationer, kostumer, underholdning/lege og mad. Alt er forholdsvis nemt at gå til, og bagerst i bogen findes alle skabelonerne til at sy og klippe efter. Ideerne passer til både drenge og piger mellem ca. 5-10 år. 
Uhyggelige fester. Af Sabine Lemire
 

At fejre de døde
DVD I Mexico fejrer man ”De dødes dag”, som denne film handler om. Miguels tipoldefar forlod sin kone og sit barn for at forfølge sin drøm om at blive en verdensberømt musiker og derfor er al musik bandlyst i Miguels familie, men Miguel er besat af rytmer, noder og klange. Miguel drømmer om at stille op i byens talentkonkurrence på selveste de dødes dag, men noget går helt galt og pludselig befinder Miguel sig i de dødes rige og kun en velsignelse fra hans familie kan bringe ham sikkert hjem.  Varm og underholdende film om at følge sit hjerte og at tro på sine drømme, og på trods af, at størstedelen af de medvirkende er skeletter, bliver det aldrig for uhyggeligt for de små.
Coco


Sjov uhygge
Billedbog. Villads vil gerne fejre halloween ved at gå ud og rasle sammen med sin søster. Først er deres forældre ikke meget for det, men de hjælper børnene med at lave halloweenkostumer med blod og voks. Villads drømmer om at skræmme de små børn. Derfor vil han og Amanda gerne klædes ud som zombier og spøgelser.  De kommer i flere haver og banker på mange steder der er udsmykket med udskårne græskar – det er vildt sejt, synes Villads. Til sidst kommer de til et mørkt hus og banker på døren. Først er der stille, og de er ved at gå, men så bliver døren revet op, og en vred gammel mand råber højt. Hjemme igen hos mor og far er de begge lidt rystede, og Villads vil gerne have tørre bukser på. 
Villads fra Valbys uhyggelige halloween. Af Anne Sofie Hammer


Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk. Hvis du er til gyserbøger, så tjek den nye folder ”Et godt gys”.
 
 

Materialer