TEMA - Far

30.05.22
Det er ved at være fars dag, så Mie fra Hammel bibliotek foreslår nogle gode titler i den anledning.

I denne uge hylder vi fædrene i anledning af ”Fars dag” den 5. juni.

Faderrollen

Fagbog Bogen rummer fagligt funderede oplysninger, råd og valgmuligheder til mænd, som er fædre eller skal til at være det. Selv om den særligt er henvendt til mænd, vil alle forældre kunne relatere til de emner, der bliver taget op. Over fire hovedkapitler endevendes aspekter af forældreskabet med særligt blik på faderens rolle og dennes vinkel i familielivet. Tiden før fødslen, den første kontakt med barnet, udviklingen i parforholdet og endelig mere tunge emner som fødselsdepression, kriser og skilsmisser. I en tid med stor fokus på ligestilling, køn og identitet er denne velskrevne og interessante bog et nyttigt bidrag med saglig tyngde. 
Far for livet : en bog til manden som far 
 
Den pinlige far

Billedbog Serien om ”Sallys far” med den omvendte hyldest til en absolut velmenende, men ikke så heldig far er utrolig populær for tiden. Helt i samme stil møder vi en fjollet far, der udfordrer voksen-barn forholdet i denne bog om Sofie, hvis far synes det er så utrolig sjovt at lege, at han gerne vil være barn igen. En god fe overhører hans ønske, og næste dag vågner Sofie op til en meget lille og meget irriterende far, der tager med Sofie i børnehave i stedet for at passe sit arbejde. De andre børn i børnehaven synes han er sjov, men Sofie synes, han er lidt pinlig. Scenerne vil vække genkendelse hos både børn og voksne og kan bruges til samtale om, hvordan voksne og børn opfører sig forskelligt.
Far i børnehaven – krympekatastrofe. Af Lars Mæhle

En kærlig hyldest

Billedbog Denne skønne billedbog giver en humoristisk og ikke mindst meget kærlig beskrivelse af, hvordan fædre egentlig er – trods deres fejl er de jo i bund og grund fantastiske. Fædre opfører sig fjollet, efterligner dyrene i zoo og er vildt pinlige, en lille smule barnlige og dårlige tabere, ikke helt så fikse, som de selv tror de er. De er lidt for vilde, lidt for farlige og lidt for ulækre, men i sidste ende er det jo også derfor, vi elsker dem. Når man læser denne bog som mor, bliver man helt glad og forstående over for forskellene mellem mor og far. Illustrationerne er holdt i afdæmpede farver i denne fine bog til børn fra 3 år og opefter.
Sådan er fædre. Af Guido van Genechten. 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer