TEMA - E-Bøger

20.03.20
Det digitale bibliotek holder stadig åbent!

E-bog - I disse triste Corona-tider hvor man ikke kan komme på det fysiske bibliotek er det en trøst, at læsestof kan hentes digitalt på e-reolen. Også senere kan e-bøger være et godt supplement, selv om man foretrækker at læse bøger på papir. F.eks. ved jeg, at Per Hultbergs prisvindende nyklassiker ikke længere findes på Favrskovbibliotekernes hylder, men den er altså kun et par klik væk fra din tablet. Bogen fortæller i hundrede korte kapitler om en række skæbner, som samler sig til et portræt af byen Viborg og vokser til et billede af menneskenes vilkår i verden. Forfatteren fik Nordisk Råds litteraturpris for sin bedrift.
Byen og verden. Af Peer Hultberg

Blå titler er altid tilgængelige

E-bog - For brugeren er e-reolen gratis, men kun fordi tilbuddet finansieres af landets biblioteker i fællesskab. Derfor er der af økonomiske årsager sat begrænsninger på det antal, der kan lånes – og man kan ikke ”aflevere før tiden” og dermed få adgang til flere lån. Men der er næsten 15.000 e-bøger på siden, som er mærket med blåt og kan lånes uanset begrænsninger. Alle de tre anbefalede bøger tilhører denne kategori. Man kan sågar være heldig at finde nyere bøger imellem, f.eks. denne krimi som er første del i en serie af en ny populær dansk krimiforfatter.   

Serien er solide københavnske politikrimier med makkerparret Anette Werner og Jeppe Kørner, som vi selvfølgelig også lærer at kende som personer.
Krokodillevogteren. Af Katrine Engberg

Digital hjælp
E-bog - Endnu en nyere bog iblandt de ”blå titler” er denne chick-lit, som illustrerer at det er muligt at finde mange forskellige litteraturgenrer på e-reolen. Tate har travlt med sin sygeplejerskeuddannelse, men bliver alligevel voldsomt tiltrukket af den tillukkede pilot Miles. Et uforpligtende forhold burde være den optimale løsning - men nogle gange vil hjertet ikke lytte til fornuft, skrives der om bogen, som er udkommet i en serie kaldet ”Lovebooks”. Hvis du for første gang skal prøve e-reolen, så find app’en eller hjemmesiden, hvor der under punktet ”Om e-reolen” er en hjælpefunktion, hvor man kan få svar på en masse forskellige spørgsmål om benyttelsen.
Forbandede kærlighed. Af Colleen Hoover

Hvis du har yderligere brug for hjælp eller anbefalinger, så send en mail til biblioteket – vi arbejder stadig, bare hjemmefra. Du kan og finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk. Se specielt under fanebladet ”Digitale tilbud” om alle de steder der er åbent døgnet rundt – også når biblioteket er lukket.

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek

Materialer