TEMA - Detektivhistorier

17.06.19
Sigurd fra Hadsten Bibliotek, har fundet nogle spændende bøger og film, som handler om forskellige slags detektiver.

Alle detektivers fader
Detektiven er en klassisk rolle, der bliver ved med at gå igen i fiktion i alle genrer. Der er noget sært dragende ved de karakterer, der er i stand til at forstå skurkenes psyke og løse de uløselige mysterier. Her er tre historier om detektiver i tre forskellige medier.
Når man taler om detektiver er det umuligt at komme uden om Sherlock Holmes. Med mere end 100 år på bagen gør han sig stadig gældende både i konsolspil, film og tv, men her anbefaler vi første bind i den nyeste danske oversættelse af Arthur Conan Doyles romaner og noveller. Historien hedder Et studie i rødt og er fortællingen om, hvordan Holmes møder sin trofaste følgesvend Dr. Watson og deres efterforskning af mordet på en ukendt mand.
Et studie I rødt af Arthur Conan Doyle

Ægte detektiver og makabre mord
Første sæson af HBO-serien True Detective er allerede en nyklassiker. Serien foregår i henholdsvis 1995, hvor nogle makabre og tilsyneladende rituelle mord bringer de to detektiver Marty Hart og Rust Cohle sammen, og 2012 hvor selvsamme karakterer forhøres om den mislykkede opklaring 17 år tidligere. Sammenklipningen af de to tider viser hvordan sagen og de fortsatte mord har ødelagt de to detektivers liv. True Detective har både interessante karakterer, fantastisk flot kameraføring og et interessant og ekstremt uhyggeligt plot, der langsomt udfoldes over de otte afsnit.
True Detective – Sæson 1

Super(anti)helte
Watchmen er ikke en traditionel detektivhistorie i og med at plottet udspiller sig i en tegneserie om afdankede superhelte, men der er både mord, film noir-stemning og et godt udtænkt plot. I en alternativ udgave af vores egen verden har den tidligere superheltegruppe Watchmen stoppet deres superhelteaktiviteter efter pres fra offentligheden. Men da en af de tidligere helte bliver dræbt, begynder flere af de tidligere kollegaer at efterforske et muligt komplot med storpolitiske konsekvenser. Watchmen er en af tegneseriemediets store klassikkere, og dens dystre tone og filosofiske overvejelser over bl.a. retfærdighed har haft stor betydning for tegneseriegenrens udvikling i de sidste 30 år.
Watchmen af Allan Moore og Dave Gibbons

Denne uges anbefalinger er skrevet af Sigurd Dam, praktikant på Hadsten Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk
 

Materialer