TEMA: DEMENS

Favrskov Bibliotekerne anbefaler om demens

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

NÅR FAR FORSVINDER
BIOGRAFI Onsdag d. 11. oktober fortalte Frederik Lindhardt om livet sammen sin demenssyge far – tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt.  Alzheimer er en frygtelig sygdom, kroppen fungerer, mens hjernen langsomt svigter. I bogen ”Lidt af far” fortæller Frederik om hvordan det er at være pårørende til et menneske, der gradvist forsvinder. Frederik beskriver åbent både de hårde stunder præget af sorg, frustrationer og håbløshed, men også de gode stunder, hvor personligheden og humoren igen træder frem. Bogen er dels Lindhardts egen fortælling om faren, men også en bog, der sætter spørgsmålstegn ved hvad livet er, når man er så syg som hans far var.
Lidt af far. Af Frederik Lindhardt (99.4)

LIVSSKÆBNER
ROMAN
Denne bog er Merril Blocks yderst velskrevne debut-roman om Alzheimer, hukommelse og om at finde og forsone sig med sine rødder. Handlingen udspiller sig i to spor: Teenageren Seth er en bumseplaget teenager, hvis mor langsomt er ved at forsvinde i demens-tågerne. Den gamle mand Abel lever i fortiden på sin faldefærdige gård. De tos skæbner flettes sammen, mens man som læser langsomt afdækker sammenhæng og historie. Romanen har masser af substans og stof til personlig tankeflugt. Dette er en historie om kærlighed, skæbne og livsvalg.
En fortælling om at glemme. Af Stefan Merrill Block

NÅR LINGVISTEN MISTER SIT SPROG
DVD
Filmatiseringen af Lisa Genovas roman ”Stadig Alice” er måske er det tætteste, man kommer på at opleve den angstfyldte proces – at miste sig selv – på egen krop.  Alice Howland er lingvistik professor, lykkeligt gift og har tre voksne børn. Under en forelæsning begynder hun at glemme ord, og hun finder efterfølgende ud af, at det er tidlige tegn på Alzheimers. Nu bliver både Alices familie og ikke mindst hendes egen selvforståelse prøvet til det yderste. Filmen er befriende usentimental og Julianne Moore fik en velfortjent Oscar for hovedrollen.
Jeg er stadig Alice.

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek. Du kan finde mere inspiration her
Billetter til til arrangementet kan købes nedest på siden.

01.10.18
Tags