TEMA - Danske film fra 2018

2018 har været et godt dansk filmår i biograferne, og nogle af disse film kan allerede lånes på biblioteket.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

OSCAR-KANDIDAT
DVD
Denne lavbudgetfilm (filmet på én lokation og stort set kun med Jakob Cedergren i billedet gennem hele filmen) blev årets store positive overraskelse og er ligeledes blevet vel modtaget i udlandet. Filmen handler om politimanden Asger, der på grund af disciplinære problemer er blevet forflyttet til alarmcentralen. Her optræder han arrogant og hjerteløst – lige indtil han får en fortvivlet kvinde i røret, som han forstår er blevet kidnappet. Nu starter et kapløb med tiden for at redde kvinden og hendes lille datter, kun med telefonen som våben.
Den skyldige. Instrueret af Gustav Möller.

DEN FOLKEKÆRE SANGER
DVD
Ole Bornedal har lavet en filmbiografi i helt klassisk stil om den store dansktopsanger. "Så længe jeg lever" er bygget op om de to klassiske temaer, nemlig kampen for at balancere kunstneriske ambitioner og kommerciel succes, og så de personlige dæmoner, som i John Mogensens tilfælde først og fremmest kom til udtryk i et galoperende alkoholmisbrug. De foldes ud i nogenlunde kronologisk fortælling fra den populære Four Jacks-kvartet til senere solosucces, med flashback tilbage til Mogensens barndom. Rasmus Bjerg er vellignende og troværdig i hovedrollen, og der er knald på musikken.
Så længe jeg lever. Instrueret af Ole Bornedal

FANTASY
DVD Denne familiefilm fortæller en ganske fantasifuld og tankevækkende historie om sammenhold med rødderne solidt plantet i nordiske eventyr og folkesagn. Drengen Jas bor på et nedlagt gartneri med sin far, der er langturschauffør. En dag, hvor Jas som sædvanlig er alene hjemme, finder han en gammel dame og en pige, der gemmer sig i laden. Neia og Elva påstår, at de er elvere på flugt. Jas og vennen Isak sætter sig for at hjælpe dem med at komme hjem til elverriget. Spændingselementet i filmen kommer i skikkelse af nogle skumle hemmelige agenter, der gør hvad de kan for at stoppe dem.
Landet af glas. Instrueret af Marie Rønn og Jeppe Vig Find

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan du kan læse flere anbefalinger her.

08.01.19
Tags