TEMA - Beatles

14.09.20
Mie fra Hammel Bibliotek fejrer 60-året for Beatles med disse gode sager.

Beatles fylder tres!
DVD For tres år siden blev den gruppe grundlagt, der siden skulle blive verdensberømte som ”The Beatles”. Deres sange er stadig kendte og elskede – men i denne film vågner amatørmusikeren Jack Malik efter et trafikuheld op i en parallelverden, hvor han er den eneste der kender til The Beatles' eksistens. Det skal selvfølgelig udnyttes! Han bliver på ingen tid en global sensation ved at præsentere verden for bandets sangskat, som kun han kender til. Kan bluff-nummeret holde, eller tager den dårlige samvittighed over? En charmerende romantisk komedie med fantasy-elementer, der byder på et dejligt genhør med Beatles’ største hits.  
Yesterday

Beatles forever – koncert i InSide 17.9.
Tegneserie Under overskriften ”Beatles forever” går hovedkræfterne bag DR-udsendelserne om The Beatles’ musik, sangerinden Karoline Budtz og guitaristen Søren Bødker Madsen, på scenen i InSide med deres fortællinger og fremragende fortolkninger af den udødelige sangskat. Man kan varme op til koncerten med denne humoristiske graphic novel, som både med en herlig klædelig respektløshedshed og en ikke mindre vigtig kærlighed til emnet, fortæller historien om Beatles som den aldrig er fortalt før, frem til indspilningen af deres første store hit i 1962. 
Beatles : fra begyndelse til berømmelse. Af Mauri Kunnas

En krønike
Fagbog Som samlet fremstilling af Beatles’ karriere fungerer denne bog glimrende. Forfatteren var musikanmelder, fulgte The Beatles siden starten af deres karriere og var en af de heldige som overværede en af to koncerter i Danmark den 4. juni 1964. Bogen er en personlig beretning med mange karakteristiske s/h fotos. Vi følger historien delvis kronologisk foruden et par interessante indspark om den danske musikscene på daværende tidspunkt, og bogen henvender sig til både nybegyndere og kendere af Beatles, fuld af interessante vinkler og humoristiske anekdoter som den er. 
Yeah, yeah, yeah. Af Torben Bille

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Tags
Materialer