TEMA - 3 lokale udgivelser

Favrskov bibliotekerne anbefaler

FORTÆLLING FRA GRUNDFØR
ROMAN
Niels-Ole Hørlyk har arbejdet som gymnasielærer og er bosiddende i Grundfør. Dette er hans første skønlitterære bog, og noget af handlingen foregår i Grundfør. Vi hører om Hans Kristians og Johannes liv og udvikling i skyggen af 1930’ernes krise; Hans Kristian fra husmandsstedet og Johanne, gårdmandsdatteren, om deres forelskelse og omgivelsernes modstand mod forbindelsen. Bogen er også en historisk roman om grundlæggelsen af det moderne Danmark og om forudsætningerne for den velfærdsstat, der blev opbygget i halvtredserne og tresserne.
Niels-Ole Hørlyk fortæller om bogen på Hinnerup Bibliotek lørdag d. 26. januar kl. 11-12.30
Gamle Stier - nye veje. Af Niels-Ole Hørlyk

MORDET I HØJBJERG
BIOGRAFI
I skyggen af Højbjerg er en erindringsbog, hvor Lene Pors, bosiddende i Hinnerup, fortæller om sit liv som adoptivdatter af en mand, der nævnes som gerningsmand til Højbjerg-drabet på Marie Lock-Hansen i november 1967. Lene Pors’ adoptivfar Jørgen Peter Andersen, f. 1908, er identisk med ”Repræsentanten”, der i Peer Kaaes bog ’Maries morder’ udpeges som den sandsynlige gerningsmand. Lene Pors fortæller om en opvækst med en adoptivfar, der udadtil var en ulastelig forretningsmand og senere folketingspolitiker, men indadtil en hustyran og psykopat. Det er barsk og personlig læsning, men også meget spændende og medrivende.
Lene Pors fortæller om bogen på Hinnerup Bibliotek lørdag d. 2. marts kl. 11-12.30
I skyggen af Højbjerg. Af Lene Pors (99.4)

FØLSOMME ERINDRINGER
BIOGRAFI
Familie- og psykoterapeut Else Østergård Andersen tager i denne selvbiografiske bog fat i tabubelagte og følsomme emner. Del 1 er en personlig fortælling om en barndom på landet, om vovemod i ungdommen og et voksenliv med mange udfordringer. Dilemmaer og personlig udvikling kommer bl.a. til udtryk gennem breve og dagbogsnotater. Del 2 blev skrevet under et ferieophold i Torrox i Andalusien. Del 3 er en meget personlig fortælling om det, der ramte forfatterens familie, da hendes ældste søn som voksen begik selvmord.
Else Østergård Andersen fortæller om bogen på Hinnerup Bibliotek torsdag d. 7. marts kl. 19
Det der bare måtte siges. Af Else Østergård Andersen (99.4)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Lise-Lotte Balle fra Hinnerup Bibliotek.
Du kan du kan læse flere anbefalinger her.

22.01.19
Tags