Barn skriver

Når skolen åbner hjemme

16.03.20
En række gode tips til at holde hjerne og fantasi i gang i løbet af de næste par uger

Landets skoler er lukket de næste fjorten dage, hvilket betyder, at børnene får rig mulighed for at fordybe sig i anderledes projekter og opgaver, end de ellers plejer. I de kommende to uger vil mange familier være udfordret i forhold til pasning, aktiviteter og indhold i løbet af dagen.

En oplagt mulighed er selvfølgelig at krybe sammen og få talt om alt det, man ofte glemmer i en travl hverdag. Fortæl om dengang du selv var barn, spørg dine børn om deres fremtidsdrømme, find et atlas frem og drøm jer hen til fjerne egne eller noget helt tredje. Når I har drukket rigelige mængder kakao, spist kage og slik, så vil de fleste have behov for, at der sker noget andet.

Vi vil i det følgende præsentere nogle af de muligheder, der er for at holde hjerne og fantasi i gang.

Gyldendals Fagportaler
Gyldendal Uddannelse åbner i dag op for fri adgang til samtlige af deres fagportaler i alle fag. Se udvalget af fagportaler og websites i Gyldendals katalog over digitale læremidler og på hjemmesiden https://fagportaler.gyldendal.dk/

Alinea
Gratis live-undervisning under skolelukning
Egmonts undervisningsforlag Alinea sender fra mandag morgen live-undervisning på sitet sofaskolen.dk. Samtidig stiller forlaget sine digitale portaler til rådighed, så der er gratis adgang for forældre og elever.
https://www.alinea.dk/sofaskolen

Gratisbørnebøger.dk
Når skolerne lukker, så åbner Gratisbørnebøger.dk. Under hele skolelukningen vil der være gratis børnebøger, så der stadig kan blive læst gode bøger, selvom eleverne sidder derhjemme: https://gratisborneboger.wordpress.com/

Carlsen
Børnebogsforlaget Carlsen åbner op for en række bøger fra på onsdag. Følg med på siden:
http://khcarlsen.dk/

Magistraten
Det lille baggårdsteater Magistraten i Silkeborg tilbyder fra på mandag daglige højtlæsninger af børnebøger via livestreaming på Facebook – og planen er at fortsætte, så længe Danmark er lukket ned.
Bøgerne læses højt af en række komikere som blandt andre Sebastian Dorset, Thomas Wivel og Jakob Svendsen – og listen opdateres løbende.
https://www.facebook.com/magistratendk/

eReolenGO
Bibliotekernes digitale bibliotek tilbyder bøger både som e-bøger og lydbøger
https://ereolengo.dk/

Filmstriben.dk
Bibliotekernes online streamingtjeneste, hvor der er et stort udvalg af både spillefilm og kort- og dokumentarfilm for børn og unge.
Udvalget og kvaliteten er stort, så tag popcorn frem og sæt jer sammen med jeres børn.
https://fjernleje.filmstriben.dk/

Schratch
Lav historier, animationer og computerspil i Schratch
https://scratch.mit.edu/

Forlaget Clio
Der er fri adgang til alle portaler på https://www.clio.me/dk/

Hr. Klogemand.dk
Hr. Klogemand har gjort deres “20 minutters matematik om dagen” GRATIS de næste 2 uger – både for skoler og forældre. Der er nye opgaver hver dag kl. 9:00
https://hrklogemand.dk/vare/matematik-paa-abonnement/

grammatip.dk
Hvis der skal trænes grammatik – og det skal der – så gå ind på denne side https://www.grammatip.com/blog/grammatip-hjemmefra

Pas godt på hinanden derude.

Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne