Mød en læsehund

04.10.22
Kender du et barn, der er mangler motivation og lyst til at læse? Så har barnet måske lyst til at gå til læsehund på biblioteket?

Thor er en stor, fredelig hund, der gerne lægger øre til børns oplæsning. Han lægger sig tæt på barnet under oplæsning, så han måske kan blive nusset imens. Han hverken retter på læsningen eller har en mening om historien. På den måde kan barnet få mere mod på at læse. Thor er certificeret Læsehund og hundens ejer Karen vil hele tiden være tilstede.

Et læseforløb består af 6 besøg á 30-45 minutters varighed. Barnet vælger en bog, som passer til barnets læseniveau og læser den højt for læsehunden i et hyggeligt hjørne på bibliotekets førstesal. Det sidste kvarter går med at lege lidt med Thor og farve diplom.

Om Thor og Karen: Thor er en kontaktsøgende Broholmer fra 2014. Han er rolig, ligevægtig og god til at være sammen med mennesker. Og han kan lide at blive klappet. Thor er god til at søge efter ting og kommer med sin bold, hvis den bliver kastet til ham. Jeg oplever, at samvær mellem hunde og børn ofte er givende og positivt. Ved at være Læsehundeteam kan vi måske hjælpe børn bedre på vej med læsningen, som jo er en vigtig del i barnets skoleforløb. Og så er det sjovt og dejligt at arbejde med min firbenede ven!

Skriv til Hinnerup Bibliotek & Kulturhus på hinnerupbibliotek@favrskov.dk, hvis et læseforløb kunne have interesse.

Tags