Mies gerningssted

25.04.20
Hvis du er vild med krimier, kan du nu få gode anbefalinger fra Mie. Nu med de nyeste krimilister fra 2021.

Mange krimilæsere er store bogslugere og har det derfor svært, når bibliotekerne holder lukket. Mie fra Hammel Bibliotek er klar til at hjælpe dig med at finde gode krimier i digital form på eReolen. Her er udvalget heldigvis stort, men der er også meget at vælge imellem.

Send os en besked via Spørg biblioteket, og Mie vil hurtigst muligt kontakte dig. 

De blå titler er dem, der ikke tæller med i kvoten, som lige nu er på 10 bøger om måneden, indtil bibliotekerne åbner igen.

Gode ’blå’ krimiserier på eReolen

Krefeld, Michael Katz: Thomas Ravnsholdt-serien

Man kan ikke undgå at komme til at holde af den tidligere politimand kaldet ”Ravn”, der efter mordet på sin kone har måttet trække sig fra korpset og nu arbejder som privatdetektiv med base på husbåden i Christianshavns Kanal - i selskab med sin bulldog Møffe og et galleri af farverige bipersoner. Mens han opklarer den ene sag efter den anden, løber det stadig uopklarede mord på konen som en rød tråd gennem bøgerne.
Bind 1-5 findes både som e-bog og lydbog.

1.    Afsporet
2.    Savnet
3.    Sekten
4.    Dybet 
5.    Pagten 

Jürgensen, Dennis: Roland Triel-serien

Denne serie skal faktisk læses som én sammenhængende historie, hvor sandheden om mordet på Roland Triels kone på Myntevænget 19 langsomt afdækkes, sideløbende med opklaringen af flere andre forbrydelser. Den karismatiske mordefterforsker bliver hver gang personligt involveret i sagerne, der er barske og noget vidtløftige. Karakteristisk for serien er derudover den humor, der især kommer til udtryk gennem karikerede bipersoner.
Alle seks bind findes både som e-bog og lydbog.

1.    Løbende tjener
2.    Dansende røde bjørne 
3.    Hviskende lig 
4.    Marcherende myrer 
5.    Eksploderende skadedyr 
6.    Faldende masker     

Arnhem, Stefan: Fabian Risk-serien

Forfatteren har arbejdet som manuskriptforfatter af TV-krimier, og også her i bøgerne bruger han en nærmest filmisk klippeteknik til at konstruere en rasende spændende historie. Her er seriemordere, private hævntogter og mange herligt kulørte handlingstråde, der skal bindes sammen. Bind 1-3 findes både som e-bog og lydbog.

1.    Offer uden ansigt
2.    Den niende grav 
3.    Atten grader minus 

Yrsa Sigurðardóttir: Huldar og Freyja-serien

Man får et godt indblik i det moderne Island, hvor børneforsorgsmedarbejderen Freyja hjælper politiet i sager, hvor der er børn involveret – og det er jo oftest de værste at håndtere. Politimanden Huldar har et problematisk forhold til sin kvindelige chef, og samtidig er han ikke uinteresseret i Freyja. Selve politiarbejdet er dog det, der lægges mest vægt på. Kun bd. 1 og 3 er tilgængelige som blå titler. 

1.    DNA 
2.    Hævn 
3.    Tilgivelse

Theils, Lone: Nora Sand-serien

Her mens grænserne er lukket, kan man i denne serie rejse til London for at besøge Nora Sand, der arbejder som udlandskorrespondent for en dansk avis lige som forfatteren i sin tid selv gjorde. Der er stemningsfulde beskrivelser af storbylivet, hvor Nora bliver rodet i diverse kriminalhistorier, ligesom vi også hører om hendes noget besværlige forhold til chefen og affæren med en dansk politimand, der desværre ikke kan slippe sin eks-kæreste. Bd. 1 og 2 findes som både e-bog og lydbog, bd. 3 kun som lydbog.

1.    Pigerne fra Englandsbåden
2.    Den blå digters kone
3.    Heksedrengen

Cleeves, Anne: Shetland serien

Vi følger den erfarne og sympatiske politikommissær Jimmy Perez, som lever et stilfærdigt liv på Shetlandsøerne. Stilfærdigt, ja, når man altså ser bort fra, at hans arbejde involverer uhyggelige mordgåder og uløselige forsvindingsmysterier. Vi følger Perez på hans opklaringsarbejde og i hans liv på den skotske øgruppe, og undervejs afslører menneskesindet sig lige så råt, barskt og nådesløst, som den omgivne natur. 

1.    Sort som ravnen
2.    Hvide nætter
3.    Rødt støv
4.    Stormvarsel
5.    Dødvande
6.    Blå luft
7.    Mørk muld

Materialer