Hjælpen til din opgave er nær

18.03.20
Sidder du lige nu og skal skrive SRP eller andre opgaver som du skal bruge kilder til? Her får du et udsnit af steder, der vil kunne hjælpe dig selvom det fysiske bibliotek er lukket.

Som bruger på Favrskov Bibliotekerne har du digital adgang til en lang række databaser, som er guld værd, når du skal skrive DHO, SRP og andre større opgaver.

Det er et lille udsnit, vi præsenterer her, du får det fulde overblik her og det er endda emneinddelt.

Faktalink
Her finder du oversigtsartikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Historiske temaer og tidstypiske tendenser. Det er et godt sted at skabe et overblik over et givent emne, eksempelvis 1. Verdenskrig.

I Faktalink finder du udførlige artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter over 500 artikler med flere tusinde links og henvisninger.

Udarbejdes af bibliotekarer, journalister eller andre med faglig ekspertise på et givent område.

Infomedia
Infomedia er en stor avisdatabase med artikler i fuldtekst fra en lang række danske aviser.
Artiklerne går tilbage til ca. 1990 - for enkeltes vedkommende tilbage til 1985. Der er mulighed for at læse telegrammer fra nyhedsbureauerne. Basen indeholder desuden en række tidsskrifter som Ingeniøren, Landbrugsavisen, Computerworld og Dagens medicin.

Infomedia er en dansk artikeldatabase, hvor du kan søge efter artikler. Normalt kan den kun bruges på biblioteket, men på grund af lukningen af bibliotekerne i forbindelse med coronavirus kan du nu benytte Infomedia hjemmefra.

Forfatterweb
Forfatterweb er stedet at besøge, hvis du har brug for forfatterportrætter, anmeldelser, genrebeskrivelser og artikler om litterære perioder.  Det er et digitalt forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere. Over 800 portrætter af både afdøde og nulevende forfatter og omfatter klassiske forfatterskaber, såvel som debuterende forfattere på tværs af genrer.

Alle artiklerne er bygget op efter en fast struktur indeholdende fakta om forfatterens liv, værker, linksamling og bibliografi.

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 50 årligt.

Danmarkshistorien.dk
Danmarkshistorien.dk er en omfattende materialesamling udarbejdet af Aarhus Universitet om Danmarks historie. Danmarkshistorien.dk er en fremstilling af Danmarks historie fra oldtiden til i dag, opdelt i periodekapitler. Basen er et digitalt historieleksikon med artikler om emner, personer og begivenheder – artiklerne er kombineret med billeder, lyd og videoer. Desuden er der en lang række primærkilder, som eksempelvis taler ol.

Gale in context: Science
Science indeholder artikler og opslagsværker indenfor en bred vifte af naturvidenskabelige emner.

Engelsksprogede naturvidenskabelige artikler indenfor emner som matematik, fysik, kemi, astronomi og rumfart. Basen rummer også emner som medicin, geologi, biologi og meget mere. Desuden kan du finde avisartikler, fagtidsskrifter, lydfiler og videoklip.

Google Scholar
Google Scholar er en videnskabelig indgang til Google, som gør det nemmere for dig at søge bredt efter videnskabelig litteratur. I Google Scholar kan du ét sted søge i mange kilder indenfor mange fagområder: afhandlinger, specialer, bøger, uddrag og artikler anmeldt af fagfolk fra akademiske forlag. Du søger også i kilder fra faglige sammenslutninger, dokumentdatabaser, universiteter og andre videnskabelige organisationer.

Directory of Open Access Journals
Doaj har samlet en lang række artikler fra forskellige Open Access steder på nettet. Det er artikler fra bl.a. universiteter og andre forskningsinstitutter. Det er Lund Universitet, der står bag, og basen indeholder mere end 14.000 tidsskrifter indeholdende ca. 4.5 mio. artikler.

Rigtig god arbejdslyst!