Guldager, Marstrand-Jørgensen og Romer

I efteråret besøger flere store, danske forfattere bibliotekerne i Favrskov

Katrine Marie Guldager er aktuel med den autofiktive roman ”Det samme og noget helt andet”. Med udgangspunkt i romanen vil hun d. 9. september i Hadsten fortælle om noget, mange danskere oplever: At blive fremmed i sin egen familie. I Guldagers egen familie udløser farens død en række konflikter, og tavse magtkampe, mistillid og usunde relationer får snart overtaget.  

I Hammel kan man møde årets vinder af DR Romanprisen Anne Lise Marstrand-Jørgensen d. 4. november. Marstrand-Jørgensen vandt prisen for den historiske roman ”Margrete I”, som portrætterer en af middelalderens mest magtfulde skikkelser. En kvinde, der trodsede rammerne for kvindeliv i sin samtid og blev dronning af Danmark, Norge og Sverige.

Knud Romer debuterede i 2006 med ”Den som blinker er bange for døden” og 12 år senere kom ”Kort over Paradis”. Begge romaner bygger på Romers egen historie i hvilken hjemegnen Falster spiller en afgørende rolle. Netop interessen for at komme til bunds i den egn og historie, som har formet ham som menneske samt desillusionen som et moderne vilkår er et gennemgående tema i i romanerne. Knud Romer kan opleves i Hinnerup d. 1. december.

Efter coronatidens mange aflysninger glæder Favrskov Biblioteker og Kulturhuse sig til igen at kunne byde indenfor til  koncerter og foredrag, og man kan løbende finde mere information om hvad der er i vente på bibliotekernes hjemmeside www.favrskovbib.dk. Det trykte efterårsprogram kan man glæde sig til at få i hænderne efter sommerferien.

 

 

 

 

Materialer