TEMA - Ung sommer

Ungdoms/tweensbøger til sommerferien (fra ca. 11 år)

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!
Bøgerne findes også på ereolen.dk

FERIEKÆRESTER

BØRNEBOG Siri er 14 og vil gerne have en feriekæreste. Det er ikke så nemt, når man både er lidt nørdet og har en toplækker storesøster. Allerede på flyet på vej til Gran Canaria med familien løber storesøster Sara med al opmærksomheden fra den lækreste dreng. Skal Siri efterligne hende, eller er det måske bedst bare at være sig selv og ikke kun gå efter den lækreste fyr? Siri fortæller levende gennem hele bogen og tilføjer løbende små bemærkninger til teksten sammen med små huskelister. Det er en underholdende og sød hverdagshistorie med dilemmaer, de fleste piger mellem 11 og 13 vil kunne genkende.
Mission feriekys. Af Sandra Schwartz

SOMMER I SOLCENTRET
LET UNGDOMSBOG
Sara arbejder for onkel Romer i "Solcenter Brun & Glad". Skolen er ovre, det er sommer, men Sara mangler drømme og planer for fremtiden, som de andre i klassen har. Kærligheden og følelserne tumler hun også med i denne fortælling for alle fra 8. klasse, der læser lidt kortere og lettilgængelige bøger. Voksne kan også sagtens læse denne realistiske historie om forelskelse, identitet og indre konflikter, hvor vi lærer en ganske almindelig, men  også lettere forvirret teenagepiges følelser at kende - en pige der er klar på livet og gerne vil afprøve grænser, men også selv reagerer, når hun bliver klar over, at hun er kommet på dybt vand.
Sol, solo, superglue. Af Anja Hitz

DEN GRÆSKE Ø
UNGDOMSBOG
16-årige Colby har droppet sin nørdede bedsteveninde og er i stedet fundet sammen med den overfladiske, men populære Amanda. Hun går i seng med drømmefyren og selvom det ikke føles helt rigtigt, så tegner det til at blive den bedste sommer nogensinde. Men hendes forældre skal pludselig skilles og bestemmer, at hun skal rejse ned til sin moster på den lille græske ø, Tinos. Her lærer Colby til sidst at sætte pris på nærvær, sammenhold og ægte kærlighed. Handlingen beskrives via Colbys smser, breve, emails og blog, og bogen er en rigtig hjertevarm page turner. Bogen er hverken kompleks eller udfordrende, men fungerer fantastisk som feel good roman om ung kærlighed og identitet.
Forbandede sommer. Af Alyson Nöel

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan læse flere anbefalinger her