Tema: Ud i naturen

Favrskov bibliotekerne anbefaler

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

NOVICE PÅ VANDRETUR
BIOGRAFI
Selvbiografisk fortælling af Cheryl Strayed om hendes 100 dage lange vandretur ad Pacific Crest Trail. Da Cheryl Strayeds mor dør af kræft starter flere års nedtur, med skilsmisse, varierende sexpartnere, stoffer og skiftende jobs. Først da hun bliver heroinmisbruger, ser hun sin rodløshed i øjnene og træffer den dramatiske og noget impulsive beslutning om en 100 dage lang vandretur. Cheryl Strayed starter på vandreturen med en alt for tung rygsæk og for små vandrestøvler, og i bogen får vi indblik i de mange strabadser, de mennesker, hun møder, men også om alle de tanker hun gør sig undervejs om sit liv og især om sin mor.
Wild: en fortælling om at fare vild og finde sig selv igen. Af Cheryl Strayed (99.4)

PÅ DANNELSESREJSE TIL ALASKA
DVD
Forlægget til denne film, instrueret af Sean Penn og med Emile Hirsch i hovedrollen, er den sandfærdige historie om overklassesønnen Christopher Johnson McCandless, som efter endt skolegang i 1992 giver både de overfladiske forældre og den omsorgsfulde søster baghjul og begiver sig ud på en to år lang vandretur på tværs af det amerikanske kontinent i jagten på sit sande jeg. Undervejs møder han meget forskellige mennesker – bl.a. to danske backpackere i Grand Canyon, som hver for sig sætter hans eget liv og længsel i relief, og for hvem han selv kommer til at betyde noget særligt.
Into the Wild. Instrueret af Sean Penn

AT VANDRE I DANMARK
FAGBOG
Når man har hhv.  læst og set ovenstående bog og film, kan man let sidde tilbage med drømmen om selv at tage på vandretur. Der er dog ingen grund til at gå lige så drastisk til værks som Cheryl Strayed og Christopher Johnson. I stedet kan man i ”Vandreture i Danmark” finde god inspiration til både korte og længere ture fordelt på alle landsdele og med beskrivelser af de bedste seværdigheder undervejs. I bogen er der kort over de 100 forskellige ruter med indtegnede overnatningsmuligheder. Det er også muligt fra forlagets hjemmeside at downloade kortene for de enkelte ruter, så man ikke behøves at tage bogen med på tur. Forfatteren Torben Gang Rasmussen er naturvejleder og har stor erfaring med at arrangere vandreture over hele landet.
Vandreture i Danmark. Af Torben Gang Rasmussen (46.2)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliote.

 

  • Bog

Wild : en fortælling om at fare vild og finde sig selv igen

Af Cheryl Strayed (2012)
En selvbiografisk beretning om den unge kvinde (f. 1968), der beslutter sig for en 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute efter at hun nåede bunden pga. morens død, skilsmisse, misbrug m.m. En udviklingsrejse med beskrivelser af naturen samt møder med mennesker
Bog
  • Dvd

Into the wild

Med fine eksaminer på college og en rig familie i baggrunden har Chris McCandless alle muligheder. Han vælger imidlertid at brænde alle sine penge og forlader familien uden et ord for at søge sig selv i naturen og i Alaskas vildmark
Dvd
  • Bog

Vandreture i Danmark (Legind)

Beskrivelser af mere end 100 vandreruter fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øer med detaljerede kort over alle turene
Bog
23.04.18