Tema: Trolde

25.03.18
I dagene op til påsken kan børnefamilier deltage i en troldeskattejagt i Favrskoven. Skattekort skal hentes på biblioteket, hvor man ved samme lejlighed kan låne en bog om trolde.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

DEJLIGE TROLDEBØRN
BILLEDBOG
Her op til påsken kan børnefamilier deltage i en troldeskattejagt i Favrskoven, tilrettelagt af kommunens naturvejleder. Skattekort skal hentes på biblioteket, hvor man så passende ved samme lejlighed kan låne en bog om trolde. Der findes bl.a. en meget charmerende række billedbøger med serietitlen ”Troldeliv”, hvor vi hører om tvillingerne Pajko og Paja og deres troldefamilie. Historierne har rod i nordisk troldetradition, og tekst og illustrationer er en flot helhed, der fortæller spændende troldehistorier uden at være for farlige til målgruppen, og der er mange paralleller i troldenes reaktioner til børnenes egen verden.
Rødder. Af Sissel Bøe

GJØL-TROLDENE GÅR TIL HOLLYWOOD
DVD
Så er det krammetid! De er så glade de lykkeligste væsner, at de hele tiden krammer på klokkeslæt. Men kan man være lykkelig uden andres misundelse? De lykkelige trolde må kæmpe for deres liv i denne DreamWork-animation for børn (fra cirka 7 år) og deres voksne. Alle de små, glade og lykkelige trolde frygter Troldehverv, for da kommer de store, stygge borkere og spiser dem for så at sige at smage deres lykke! "Trolls" er kreeret efter danske Thomas Dams Gjøl-trolde. Han startede produktionen af legetøjstroldene i 1959 i den lille by Gjøl ved Limfjorden. Den første efter sigende i eget spejlbillede og de efterfølgende lignede til forveksling byens borgere! De ældre børn og voksne vil foretrække originalversionen med Justin Timberlakes og Anna Kendricks sangstemmer.
Trolls. Instrueret af Mike Mitchell

MODERNE EVENTYR
BILLEDBOG
Tre brødre drager ud i verden for at vinde hæder og ære ved at befri prinsessen fra trolden, der holder hende fanget på Troldfjeldet. Der er udsat en dusør, og de to største brødre tænker kun på pengene. På deres vej møder brødrene flere dyr. Den yngste bror hjælper dyrene, fx sultne fugle og en ræv fanget i en fælde. Det forstår de to ældste brødre slet ikke. De vil bare gerne dræbe ræven. Den yngste bror får hjælp af fuglene, som flyver ham op på Troldfjeldet til prinsessen og trolden. Det er et moderne eventyr med referencer til de klassiske eventyr. Historien fortælles først og fremmest i billederne, teksten supplerer med dialog, og tilsammen fungerer de to dele rigtig fint og sjovt. Der er nærmest to slutninger. En hjælpsom lillebror får prinsessen, men hvad mon der sker med de to andre brødre og trolden?
Ud på eventyr. Af Bjørn Ousland

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

 

Materialer