Tema: Tennis

01.05.23
Danmark har fået en ny verdensklassespiller i den noble sport, og derfor kigger vi i denne uge nærmere på tre bøger om tennis.

Den nye stjerne

Børnebog Der er ingen tvivl om, at børn synes det er spændende med en dansker, der allerede som teenager er mellem de ti bedste i verden. Derfor er det dejligt, at der er kommet flere letlæste bøger om Danmarks stærkeste tennisspiller. Denne har et lixtal på 16 og vil kunne læses af børn fra ca. 8 år. Bogen fortæller om Holgers vej fra lille dreng i tennisklubben til de store grand slam turneringer over hele verden som voksen, vi hører om temperamentet på banen og om hans mor, som altid er med. Flotte farvefotos på hvert opslag holder den sportsinteresserede læser fanget og motiverer til læsning. 

Holger Rune. Af Maria Roslev

En hvid sport?

Biografi En af Danmarks mest erfarne tenniskommentatorer går her bag om fænomenet Serena, der i en årrække var verdens bedste kvindelige tennisspiller, både hadet og elsket af sportens fans. Sammen med søsteren Venus blev hun trænet benhårdt af faderen. Men bogen er så meget mere end en banal sportsbiografi, nemlig en særdeles læseværdig fortælling om generationers akkumulerede vrede over racisme og racistiske overgreb mod afroamerikanere. Teksten består af interviews, rejsebeskrivelse, sportsreportage og slægtshistorie om en fattig mands ambitioner for sine døtres fremtid. Det er en fantastisk bog, hvor forfatteren reflekterer ærligt og ikke lader sig nøje med de nemme svar, men hele tiden graver et spadestik dybere.

Al den vrede: Serena Williams i en hvid verden. Af Anders Haahr Rasmussen

Endnu en ambitiøs far

Biografi Også denne bog kan læses med stort udbytte, selv om man ikke interesserer sig for tennis. Det er fascinerende, hvordan man kan blive så god til noget, man hader så inderligt … Agassis  koleriske og ambitiøse far var indvandrer fra Iran og satsede benhårdt på at gøre sin søn til verdens bedste tennisspiller som en genvej til den amerikanske drøm for familien. Da han nærmede sig verdenseliten inden han var fyldte 18 år, havde han ikke haft nogle valgmuligheder i sit liv og var usikker på sin egen identitet, og karrieren igennem måtte han kæmpe med fysiske problemer. Man får et fascinerende blik ind bag kulisserne i det professionelle tenniscirkus og intense beskrivelser af karrierens afgørende kampe og af de lidelser, stjernerne må gennemleve.

Open. Af Andre Agassi

Af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek

Tags